– Dette er summen av det alle i arbeidslivet må forholde seg til i 2020

Foto: Johnny Vaet Nordskog

Lett tilgjengelig kunnskap, konkrete og praktiske råd – i ditt eget tempo. Slik kan DigitalNorways nye veivisere bidra til å løfte bedriften.

– Utgangspunktet for veiviserne var tendensene vi så i dagens arbeidsliv: Folk er travle, og har derfor behov for lett tilgjengelig kunnskap, samt veldig konkrete og praktiske råd. Dette må også være mulig å tilnærme seg i sitt eget tempo, sier forretningsutvikler Sigri Sevaldsen i DigitalNorway.

DigitalNorway har lansert fire digitale og helt gratis veivisere, som svarer på disse behovene. Veiviserne gir deg en stegvis innføring til fire temaer, Omstilling og ledelse, Innovasjon, Effektivisering og Fra data til verdi – alle med nyttig kunnskap som kan hjelpe din bedrift med å løse utfordringer i en digital hverdag.

– Med disse veiviserne tilbyr vi en helhetlig oversikt som det ellers kan være vanskelig å skaffe seg. Dette er summen av det alle i arbeidslivet må forholde seg til i 2020, sier Sevaldsen.

– Det har tradisjonelt vært vanskelig å skaffe seg helhetsbildet, som gjør at du skjønner hvordan og hvorfor forskjellige teknologier og tjenester kan og bør henge sammen. DigitalNorway har muligheten til å ta denne sentrale rollen, og tilbyr derfor dette «guide-konseptet» med bredere kunnskap tilgjengeliggjort på en intuitiv og innbydende måte. 

Tjenester

Veivisere

Veiviserne hjelper bedrifter med å løse utfordringer i en digital hverdag. Steg for steg får du tilgang på praktiske verktøy du kan bruke – alt for å gjøre det enklere for deg. Guidene er gratis.

Bli en bedre bestiller

I en moderne bedrift er det stadig vekk nye problemstillinger og teknologi å ta stilling til – uten at man nødvendigvis har overskudd til å sette seg inn i alt sammen, sier Sevaldsen. 

– Hvem skal man spørre? En advokat? Et konsulentselskap? Et markedsføringsbyrå? Det er i det hele tatt vanskelig å vite hvor man skal starte – selv om det viser seg å faktisk være ganske enkle ting. Ved å slå opp i veiviseren, får man et helt annet grunnlag for å stille disse spørsmålene, sier hun.

– Målet er å gjøre deg til en bedre bestiller, ved å gi deg en oversikt over hva du selv kan ha kontroll på – og hva du må få hjelp til fra andre.

– Dette er gjerne ting som mange vet at de bør gjøre, men ikke har hatt tid til.

Sigri Sevaldsen, forretningsutvikler i DigitalNorway

Veivisere fra DigitalNorway:

Se oversikten over alle veiviserne fra DigitalNorway >>

Motivasjon i eget tempo

Ifølge Sevaldsen har mange vært nødt til å «hurtigdigitalisere» seg under korona-krisen – og kan dermed ha kommet «et stykke på vei» på områdene som tas opp i veiviserne.

– Men bare fordi man raskt har tatt i bruk noen løsninger eller systemer, har man ikke nødvendigvis fått sett på helheten. Hvilke systemer kan og bør snakke sammen? Og har du for eksempel ivaretatt sikkerheten når alt har gått så fort? 

Takket være veivisernes oppbygning med metodekort og sjekklister, er det mulig å tilnærme seg tematikken og se sammenhenger – etter eget behov og tempo.

Hold deg oppdatert!

Følg DigitalNorway på FacebookTwitter og LinkedIn – og meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev!

– Dette er gjerne ting som mange vet at de bør gjøre, men ikke har hatt tid til. Veiviserne er bygget opp slik at du kan skumme gjennom dem for å få et raskt overblikk – eller du kan bruke litt mer tid og lese deg opp på enkelte deler underveis, sier Sevaldsen.

– Det er opp til deg selv, samt hvilke kort som er relevant for deg og bedriften din. Kanskje finner du noe du blir motivert til å ta tak i – og så utvikler det seg videre? 

Flere veivisere på vei

Foreløpig er det lansert fire veivisere, med flere på vei – neste veiviser vil handle om digital markedsføring. Videre planlegges det også digitale kursrekker hvor Veiviserne presenteres bit for bit for en gruppe påmeldte;

– Vi kommer til å sette opp startdatoer for slike gjennomganger senere i høst, der deltakerne kan jobbe seg gjennom veiviserne sammen med andre, og få en tettere oppfølgning.