Ofte stilte spørsmål

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om våre læringstilbud

Tilgang til kursportal

Her finner du de vanligste spørsmålene rundt tilgang til våre kurs.

For spørsmål rundt læringsreiser, klikk her.

Spørsmål om innlogging og registrering

For å få tilgang til vår kurskatalog må du opprette en bruker hos DigitalNorway. Dette gjør du første gang du tar et kurs. Gjennom brukeren blir det enklere for deg å følge med på fremgang i ulike kurs, og etter hvert vil det også komme på plass nedlastbare diplomer/kursbevis. Du kan opprette bruker her.

Nei. Det er gratis å opprette bruker for å få tilgang til kursene i kurskatalogen (mikrokurs, introkurs og veivisere).

Mikrokurs, introkurs og veiveisere er gratis. Fysiske kurs/workshops og læringsreiser vil som regel ha en kostnad. Prisen ser du på kurssiden.

Oppe til høyre vil du se at det står “Logg inn”. Klikk på knappen, og logg inn med samme brukernavn og passord som da du registrerte deg. Her kan du også få tilsendt nytt passord om nødvendig.

Hvis du bruker forskjellige nettlesere er ikke alltid nettlesingsloggen arkivert, og nettsteder du besøker blir bedt om å ikke spore deg. Dette er årsaken til at man må logge inn på nytt hver gang.

Spørsmål om glemt brukernavn og/eller passord

Brukernavnet ditt er e-postadressen du registrerte deg med. Søk gjerne opp både den private e-postadressen din og jobb-eposten din om du er i tvil om hvilken du har brukt til å lage bruker.

Trykk på glemt passord-knappen når du logger inn. Da vil du få tilsendt en e-post for å sette nytt passord. NB: E-posten kan havne i søppelpost og spam. Hvis du ikke finner den send mail til: post@digitalnorway.com.

Spørsmål om kurs

Et mikrokurs er et kurs med korte introduksjoner til et tema. Tidsbruk ca. 5-10 minutter. Kurset vil ha ulike moduler og du starter på modul en, og navigerer frem/tilbake med de grønne knappene nederst i kurset.

Et introkurs er et kurs hvor du får innblikk i ulike tema. Tidsbruk ca 20-40 minutter. Kurset består av ulike moduler/kapitler. Du starter på modul en, og navigerer frem/tilbake med de grønne knappene nederst i kurset. Du kan også markere moduler/kapitler som fullført med disse grønne knappene.

NB! Klikk på “Marker som fullført” nederst på siste side av kurset for å motta diplom. Denne vil automatisk legge seg inn i “Min konto”.

En veiviser er både et dybdekurs og prosessverktøy som tar deg steg for steg igjennom et tema, med hjelp av praktiske verktøy. Tidsbruk ca. 1-6 timer. DU kan hoppe mellom modulene/kapitlene i menyen på venstre side (pc) eller ved å klikke

Du får kursbevis for mikro-og introkurs. Veivisere vil det komme diplom for på et senere tidspunkt.

Du får diplom når du trykker fullfør kurs, nederst på kursets siste side. Deretter vil du finne diplomet under diplomer på din konto.

Fysiske kurs og workshops består ofte av forelesninger, erfaringsutveksling og gruppearbeid. Kursene er fysisk og kan vare i 1-3 dager. Les mer om våre fysiske kurs her.

Du kan bruke både PC og mobiltelefon for å ta kurs eller læringsreiser. Vi anbefaler PC for læringsreiser og digitale veivisere, da det presenteres maler og metoder som ikke er optimale på en liten skjerm. For mikro- og introkursene vil bruk av mobil fungere godt, mens PC er optimalt.

Våre digitale kurs består av ulike moduler eller kapitler. På mikro- og introkurs er det obligatorisk å starte på modul/kapittel 1 for deretter å ta de neste modulene i kronologisk rekkefølge. Du bruker de grønne navigasjons-knappene til dette. På veivisere derimot, kan du fritt hoppe mellom moduler/kapitler, selv om vi anbefale deg å ta dem i kronologisk rekkefølge.


Tilgang til læringsreiser

En læringsreise består av digitale kurs, artikler og videoinnhold. Du får tilsendt læringsinnholdet via e-post i passelige porsjoner.

Du må være logget inn med brukeren din for å få tilgang til læringsinnholdet i e-postene. Pass derfor på at du er logget inn.

Du logger inn igjen ved å gå inn på digitalnorway.com, og deretter trykke på “Logg inn”-knappen øverst i høyere hjørne.

Det kan være flere årsaker til at du ikke får e-post. Sjekk om e-posten har havnet i søppelpost eller i andre mapper. Pass også på hvilken e-postadresse du meldte deg på læringsreisen med, slik at du leter i riktig innboks. Ta kontakt på hei@digitalnorway.com hvis det ikke løser seg.

Det opprettes automatisk en bruker hos oss når du melder deg på en læringsreise. Det eneste du må gjøre, er å følge instruksene i e-posten du mottar, og sette et passord. Det er nødvendig å ha en bruker hos oss for å få tilgang til kursene underveis i læringsreisen.

Mot slutten av læringsreisen sender vi deg en kjapp quiz du kan gjennomføre for å motta diplom for læringsreisen. Diplomet vil kunne lastes ned like etter at du har gjennomført quiz’en, og i tillegg legger det seg inn på “Min konto”.

Brukernavnet ditt er e-postadressen du meldte deg på læringsreisen med. Søk gjerne opp både den private e-postadressen din og jobb-eposten din om du er i tvil om hvilken du har brukt til å lage bruker.

Trykk på glemt passord-knappen når du logger inn. Da vil du få tilsendt en e-post for å sette nytt passord. NB: E-posten kan havne i søppelpost og spam. Hvis du ikke finner den send mail til: hei@digitalnorway.com.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Ta kontakt med oss på post@digitalnorway.com, så hjelper vi deg.