Lede i endring
Lederutviklingsprogram for Lillestrøm kommune
Som leder i Lillestrøm kommune er du invitert til et lederutviklingsprogram i samarbeid med Digital Norway
Nyskaping er en av Lillestrøm kommunes verdier. Vi må tenke nytt og utvikle oss for å møte fremtidens behov. Det handler om å utvikle gode tjenester som innbyggerne vil ha nytte og glede av, og samtidig skape en best mulig arbeidshverdag for alle våre ansatte.
Målsettingen er at vi jobber sammen om vårt felles samfunnsoppdrag, for å bygge gode framtidige tjenester der teknologien utnyttes på en smart måte. Behovet for kontinuerlig kunnskapspåfyll er stort, og når samfunnsendringene skjer raskt, trenger vi mer kunnskap om å lede i endring. Dette er bakgrunnen for at Lillestrøm kommune gjennomfører dette kompetanseløftet.
Velkommen til lederprogrammet!
Lederprogrammet gir deg kunnskap og praktiske ferdigheter i hvordan du kan bidra til å realisere nyskaping i praksis. I lederprogrammet får du verktøyene til å tenke nytt, eksperimentere og være en drivkraft for nyskaping i kommunen.
Gjennom tre moduler vil du lære om:
1 Digital forestillingsevne– Hvordan kan vi i Lillestrøm kommune utnytte mulighetene i digital teknologi til å styrke kommunens mål og verdier?
2 Nyskaping i praksis – Hvordan kan vi i Lillestrøm kommune jobbe praktisk med nye ideer og teste ut smarte løsninger som en del av en hektisk arbeidshverdag?
3 Ledelse av nyskaping– Hvordan kan du som leder inspirere andre til å tenke nytt, eksperimentere og skape en kultur for læring og utvikling?
Før hver samling, vil du på denne landingssiden få påfyll av e-læringsinnhold i form av videoer, podcaster og inspirerende eksempler.
Øk din digitale forestillingsevne
Det er ikke bare enkelt å holde seg fullt oppdatert på alt som skjer innen digitalisering og ny teknologi. Men det er nettopp det som må til – for å være frempå og lykkes som virksomhet i dag. Ved å bli litt bedre kjent med mulighetsrommet som ligger i ny teknologi vil du også være i bedre stand til å fange opp hva denne teknologien kan brukes til hos oss i Lillestrøm kommune.
Se på denne korte animasjonsfilmen om den digitale kompetansetrappa. Hvor tenker du at du er i trappa?
Hvordan kan vi forberede oss på ei framtid hvor vi kommer til å mangle helsearbeidere? Hvordan skal vi sørge for at folk får brukt ressursene sine, til nytte for samfunnet? Hvordan skal vi lykkes når vi står overfor massive samfunnsendringer?
For å simulere framtidas arbeidshverdag spolte Lillestrøm kommune tiden 10 år frem og gjennomførte #Framtidsforsøket2034 på Lillestrøm Bo- og Behandlingssenter (LIBOS).
Lurer du på hvordan det gikk?
“Alle” snakker om kunstig intelligens (KI)..
..men hva er det egentlig, og hva kan det brukes til? Enten du er bevisst det eller ikke, møter du allerede på en rekke ulike kunstig intelligente systemer i hverdagen – og sannsynligvis i større eller mindre grad også på jobb.
I programmet vil du få en grunnleggende innføring i KI, slik at du lettere kan ta i bruk forskjellige KI-verktøy i arbeidshverdagen. For å komme litt i gang har vi valgt ut et par tema som vi håper vil vekke appetitten for å lære mer. I disse to korte videoene vil du få innsikt i hva KI er, før vi dypdykker i konkrete bruksområder under første samling.
Kunstig intelligens
Slik kom Fønix i gang med kunstig intelligens
Les om hvordan bedriften Fønix har jobbet strukturert med å bygge kunnskap og kompetanse om kunstig intelligens internt i virksomheten.
Spørreundersøkelse
Vi ønsker å sikre at vårt lederutviklingsprogram møter dine behov og forventninger som leder. For å kunne tilpasse innholdet best mulig, setter vi stor pris på om du tar deg et par minutter til å svare på en kort undersøkelse. Svarene dine vil gi oss verdifull innsikt i hvordan vi kan gjøre programmet mest mulig relevant og nyttig for deg.
Spørreundersøkelsen er anonym
Gruppeinndeling
På samlingene skal dere sitte i grupper for å kunne reflektere og diskutere sammen med gruppen.
Hver gruppe har sitt eget bord merket med gruppenummer.
Her er en oversikt over gruppene.
Presentasjonene fra samling 1 (2. desember 2024)
Velkommen og introduksjon til programmet