fbpx

– Vi omstiller Norge

- Omstillingsmotor henter innsikten som ligger i Norges fremste virksomheter og sprer den til små og mellomstore bedrifter som vil forstå hva slags muligheter som ligger i digitalisering, sier daglig leder i DigitalNorway, Tor Olav Mørseth.

Omstillingsmotor er en ordning i regi av Innovasjon Norge der små og mellomstore norske bedrifter får tilbud om assistanse fra landets fremste næringsmiljøer. I løpet av 2018 vil minst 220 norske bedrifter få tilgang til klyngenes kompetanse og verktøy innenfor innovasjonsevne, økt konkurransekraft og nye teknologier.

– For en SMB er det ikke alltid enkelt å se de relevante mulighetene selv. Gjennom Omstillingsmotoren senkes denne terskelen ved at man får hjelp fra de mest kompetente aktørene i landet til å identifisere hvordan bedriftens konkurransekraft kan økes, forteller Torkil Bjørnson i Kongsberg Innovasjon.

DIGITALNORWAY, Smart Innovation Norway, NCE iKuben og NCE Kongsberg Innovasjon er tildelt status som såkalt Omstillingsmotor for digitalisering. I tillegg har NCE Raufoss fått tilsvarende ansvar innen manufacturing og avansert produksjon. Ordningen har et budsjett på i overkant av 20 millioner kroner.

Skreddersydd program

Omstillingsmotor lager et skreddersydd opplegg for bedriftene, som selv velger oppleggets omfang.

– Vi har for eksempel kjørt firedagers skreddersydde kompetanseprogram med ledere, der de har fått innsikt i hvordan ny teknologi kan påvirke og utvikle bedriften deres, sier Mørseth.

– Dette er ikke teoretisk opplæring, men praktisk trening. Jeg er glad for å se at bedrifter tar med seg konkrete prosjekter og produkter ut av programmet.

Fortsatt ledige plasser

Siden oppstarten i januar er 61 bedrifter kommet i gang med et kompetanseløp gjennom Omstillingsmotor. 135 bedrifter er under avklaring. Det er fortsatt ledige plasser, og alle små- og mellomstore bedrifter som trenger hjelp med den digitale omstillingen oppfordres til å søke.

Trenger bedriften din et kompetanseløft?

– Terskelen for å bli del av Omstillingsmotor er lav. Det er bare å melde interesse på nettsiden og forklare hvorfor man ønsker å delta. Deretter vil en av våre kompetente medarbeidere i «avklaringsteamet» ta kontakt for å diskutere utfordringene og hvordan man kommer videre, sier Bjørnson.

– Når man er enige om å starte et skreddersydd kompetanseløft, sendes en enkel søknad til Innovasjon Norge, som behandler søknaden raskt.

– Et fantastisk tilbud

Leder for NCE Smart Energy Markets hos Smart Innovation Norway, Jon-Vidar Knold, roser tiltaket og etterlyser enda større interesse fra virksomhetene der ute:

– Omstillingsmotor er et fantastisk tilbud. Og det er delfinansiert. Du får ikke bare tilgang til de beste nettverkene, men også betalt for å jobbe med egen forretningsutvikling innenfor teknologi. Enda flere bedrifter kan gjerne oppdage muligheten og søke.

Hilde Aspås ved NCE iKuben er del av samarbeidsteamet som daglig jobber for å omstille norsk næringsliv. Hun lister opp grunnene til å bli en del av Omstillingsmotor:

-Bedriften får delfinansiert rask og praktisk hjelp til å løfte sin kompetanse innen digitalisering, og kan dermed forstå hvordan bruk av digital teknologi kan skape nye tjenester, produkter og forretningsmodeller.

Les mer om hvordan Omstillingsmotoren kan hjelpe din bedrift

 

 

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.