– Da vi skulle digitalisere selv, fikk vi oss en kraftig øyeåpner

Foto: Johnny Vaet Nordskog / NewsLab

– Når dette er så vanskelig for oss, er det selvfølgelig krevende for bedrifter som ikke sitter på den samme kompetansen, sier Sigri Sevaldsen i DigitalNorway. Hun har likevel et godt råd til dem som ønsker å unngå tidstyver og frustrasjon på kontoret.

Doktorgrader, IT-konsulenter, lang erfaring fra innovasjonsmiljøer. Våre ansatte er full av digital kompetanse. Det skulle også bare mangle. Jobben vår i DigitalNorway er tross alt å skyte fart på digitaliseringen av norsk næringsliv.

Det skulle vel også bety at våre egne digitale systemer fungerer knirkefritt?

Mon det.

Som mange andre selskaper hadde vi over tid ervervet oss en bråte programmer til å dekke ulike behov. Denne digitale løsningen viste seg å være en stor tidstyv. Siden programmene ikke snakket sammen, forsvant mye av tiden vår til å punche inn informasjon manuelt fra et sted til et annet.

Til slutt fikk vi nok, og satte ut på en reise for å finne de perfekte integrerte systemene som skulle dekke alle behov. Det skulle vise seg å ikke være så lett.

Veiviser

Effektivisering

Oversikt over teknologi som gjør din bedrift mer effektiv.

407 Moduler0% Fullført

– Vi er ikke feilfrie vi heller

– Vi har rotet mye med dette her, og har gått mange runder. Selv om vi jobber med digitalisering selv, betyr ikke det at vi er feilfrie i egne digitaliseringsprosesser, erkjenner Sigri Sevaldsen, forretningsutvikler i DigitalNorway.

Det var ikke rett frem å få oversikt over hva som var riktige verktøy for oss. Det viste seg at vi slet med å manøvrere blant alle de ulike valgmulighetene på markedet. Sevaldsen forteller:

– Det første programmet vi valgte, hadde et utdatert design og tungvint navigering. Vi brukte det sjeldent, og det kostet oss mye. Det var så lite effektivt til å sende ut e-poster, at vi måtte skaffe oss et eget separat e-post-system som skulle sende ut kursinformasjon, sier hun.

Etter et par måneder med frustrasjon, fikk vi til slutt tak i et system som passet langt bedre til vårt behov. Erfaringen ble likevel en aha-opplevelse for flere av oss.

– Når dette er vanskelig for oss, må det være svært krevende for bedrifter som ikke har samme mulighet til å skaffe seg oversikt – og som kanskje ikke en gang vet hva de skal se etter, sier Sevaldsen.

– Du får en oversikt over hele grunnmuren i å drive en effektiv virksomhet, basert på nye digitale verktøy.

Sigri Sevaldsen, forretningsutvikler i DigitalNorway.

Veivisere fra DigitalNorway

Se oversikten over alle veiviserne fra DigitalNorway >>

Viser deg veien til suksess

Veiviseren er praktisk, enkel å forstå og krever ingen forkunnskaper. Her får du et overblikk over eksisterende teknologi og hvordan bedriften din kan arbeide bedre digitalt.

Den gir deg også nok innsikt til å sette i gang selv og guiden følger deg på veien – steg for steg. Veiviseren er rettet mot bedriftsledere, men også andre vil dra god nytte av den, som fagpersoner og prosjektledere, påpeker Sevaldsen.

Hold deg oppdatert!

Følg DigitalNorway på FacebookTwitter og LinkedIn – og meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev!

Du får en oversikt over hele grunnmuren i å drive en effektiv virksomhet, basert på nye digitale verktøy. Du får konkrete råd og sjekklister som kan peke på eventuelle hull i din egen bedrift. Gode verktøy kan spare bedriften din for mye tid og penger – og redde deg fra mye frustrasjon, forklarer hun.

Forretningsutvikleren vet at mange bedrifter gjerne tar i bruk et og et verktøy etter hvert som behov oppstår. Det er helt naturlig, påpeker hun.

– Det er ikke alltid mulig å ha oversikt og en klar plan fra starten. Men hvis det oppstår nye behov bør du se på hele riggen før du anskaffer enda et nytt verktøy, sier hun.

– Hvilke verktøy bør snakke sammen og hvilke verktøy kan løse flere ting i samme system? Det er først da man begynner å få en effektiv digital struktur.

Hun trekker fram et eksempel:

– Kanskje trenger du et CRM-system for å holde oversikt over kundene dine, samtidig som du ønsker å samle kunde- og atferdsdata fra nettsiden din og markedsføre deg via nyhetsbrev. Det finnes det flere verktøy som løser dette smidig i ett og samme system.

– Hverdagen blir enklere hvis du finner riktig verktøy for bedriften din, avslutter hun.