Stortinget hacket igjen – men angrepet er større enn som så

God sikkerhet går åpenbart aldri av moten. Og ville du betalt nesten 600 millioner kroner for et digitalt bilde? Her er ukas største tech-nyheter!

Først av alt, for å følge opp forrige ukes temasak om det spinnville markedet for «kryptokunst». Denne uken gjennomførte Christie’s sin første NFT-auksjon, med et verk fra Instagram-kunstneren Beeple. Salgssummen? Vanvittige 69 millioner dollar, nesten 600 millioner kroner.

Som Beeple selv sier om salget, som offisielt gjør ham til den tredje mest verdifull nålevende kunstneren (dette er en fyr som solgte kunst for 100 dollar stykket i fjor høst):

Relatert om blokkjeder og krypto:

Stortinget ble hacket – igjen. Men angrepet er større enn som så

Denne uken ble det kjent at Stortinget på nytt er utsatt for et dataangrep – større og mer omfattende enn det forrige. Ikke bare Stortinget, men et titalls norske bedrifter er rammet, skriver E24.

Ifølge E-sjefen er det ikke utenkelig at en statlig aktør står bak – han peker da først og fremst på Kina eller Russland, men utelukker ikke Nord-Korea eller Iran.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen har kalt det et angrep mot demokratiet. Dette er imidlertid ikke bare et angrep mot Norge. Dataangrepet har utnyttet en svakhet i et av IT-giganten Microsoft sine systemer, Microsoft Exchange. Titusener av organisasjoner er rammet, skriver The Verge – og det har pågått siden januar.

Mer om sikkerhet og personvern:

Litt om helse:

Feature-saker og langlesing: 

Noe om ny teknologi:

Kort om dataspill:

.. og litt om ymse andre ting: