Ny sjef (for én dag)

Tor Olav Mørseth og Markus Vold Aspenes starter dagen hos DNB.

Denne uken fikk vi ny daglig leder for DigitalNorway – men kun for én dag.

Tor Olav Mørseth er til vanlig DigitalNorways daglige leder, men torsdag 18. oktober fikk han inn en vikar. 18 år gamle Markus Vold Aspenes fungerte som sjef hele denne dagen – i forbindelse med arrangementet “Leder for en dag”. Dette er et årlig initiativ som arrangeres av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag.

I år stilte fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere opp for å bli skygget av 26 av Norges største ledertalenter; blant annet kunnskapsminister Jan Tore Sanner, barne- og likestillingsminister Linda Cathrine Hofstad Helleland, forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, finansminister Siv Jensen, konsernsjef i Ferd Morten Borge, administrerende direktør i Nordea Snorre Storset, Alexandra Bech Gjørv i Sintef, Posten-topp Tone Wille, og skattedirektør Hans Christian Holte.

Mørseth og Aspenes startet dagen hos DNB, før de dro videre til Hønefoss for å delta på Ringerikskonferansen der begge var på scenen for å snakke om digitalisering. Etter en dag i kompani med Mørseth, konkluderte Aspenes med at “Det viktigste jeg lærte i dag var hvor utrolig viktig det er at norsk næringsliv digitaliserer seg, særlig for å kunne henge med i tempoet verden utvikler seg.”

DigitalNorway deltar for andre år på rad, og Mørseth håper å fortsette i samme spor: “Det beste med denne dagen er at jeg har lært svært mye av Markus, og vi håper absolutt at vi får lov til å være med til neste år også.”