Betalingsmurer på veiene: Nå hiver Mercedes seg på «bil-som-tjeneste»-bølgen

Bilde: Mercedes-Benz

For en tusenlapp i måneden låser elbilene opp for mer kraft – som allerede er innebygd. Les om den kreative betalingsmodellen i tech-oppsummeringen for uken som gikk.

Forrige helg kunne Lewis Hamilton, George Russell, Toto Wolff og resten av Mercedes-Benz’ Formel 1-lag endelig sette punktum for en skuffende sesong. Etter mange år som kongene av F1-sirkuset, har Red Bull vippet dem av tronen – og i år havnet de også bak de steilende hestekreftene til Ferrari.

Det finnes mange forklaringer for hvorfor den gamle storheten ikke har vært like rask som tidligere – blant annet et aerodynamisk fenomen som sammenlignes med bevegelsene til en nise – men kan det hende at de har glemt å fornye et abonnement?

Mercedes er nemlig sistemann ut av stadig flere bilprodusenter som legger funksjoner og tjenester bak en betalingsmur – i dette tilfellet for neste års EQE- og EQS-elbiler, skriver blant andre The Drive. For en drøy tusenlapp i måneden blir bilen sprekere, ved at det låses opp for et kraftigere dreiemoment i motoren. Tjenesten forbedrer ytelsen i bilens dynamiske kjøremodus med mellom 20-24 prosent, noe som kutter akselerasjonstiden fra 0 til 60 mph (drøyt 96,5 km/t) med 0,8-0,9 sekunder.

Grunnen til at dette er mulig er naturligvis at moderne biler på mange måter er rullende datamaskiner som alltid er koblet på nett. Med såkalt over-the-air-oppdateringer kan bileiere få på plass blant annet nødvendige sikkerhetsfunksjoner – uten å måtte levere doningen til et verksted.

Dette er en del av «bil-som-tjeneste»-trenden vi ser at stadig flere produsenter jobber etter, noe som vil endre måten vi bruker bilen i årene som kommer. 

– I fremtiden vil kundene våre kjøpe, lease, dele eller leie biler bare for en helg, og vi kan bruke programvare for å gi dem det de trenger over luften, sa Klaus Zellmer, tidligere salgssjef i Volkswagen i fjor, ifølge The Truth About Cars.

Mercedes’ «Acceleration Increase»-tjeneste handler altså ikke om en fysisk oppgradering av bilen. I stedet låser du kun opp ytelse bilene i utgangspunktet har. The Verge skriver at det indikerer at Mercedes med vilje begrenser bilenes ytelse for så å selge tilleggstjenesten. Tjenesten vil riktignok ikke bli lansert i Norge med det første, melder ITavisen

Tidligere har flere konkurrenter gjort noe lignende. BMW vil ha fører til å abonnere på setevarme og fjernlys-assistanse, mens Tesla skal ta betalt for den innebygde navigasjonstjenesten når eieren har hatt bilen i åtte år, ifølge ExtremeTech.

Men da oppstår det store spørsmålet: er det verdt det? Jager du Max Verstappen gjennom Monacos snirklete gater, er 0,8 sekunder nærmest som bloddoping å regne. Men på vei til hytta eller hjem fra barnehagen har det kanskje ikke så mye å si – eller?

Den kalde chip-krigen mellom Kina og Vesten fortsetter:

Hadde du holdt ut en hverdag uten sosiale medier?:

Meta tar grep for å forhindre spredning av intime bilder av barn og unge:

Gir hjemmekontor mer eller mindre likestilling?

En potensiell likestillingsfelle, mener LO. Tvert om, svarer Akademikerne.

FTX-kollapsen fortsetter å prege kryptonyhetsbildet:

… og snart får vi kanskje se en tv-serie FTX-gründeren:

Hatefulle ytringer øker på Twitter:

… og det kan få konsekvenser i Tyskland:

Flere spennende KI-nyheter fra uken som gikk:

Kunstig intelligens blir brukt til diplomati og kreftforebygging – men har vi tilgang på nok treningsdata?

Europaparlamentet: «Russland sponser terrorisme». Slik svarte hackerne:

Roboter blir stadig bedre – og kan snart bli brukt i krigføring:

Opptøyer og svindel – slik har uken vært for Apple:

Mens Microsoft bygger superdatamaskin:

Men får kanskje ikke kjøpe opp Blizzard, likevel.

Har kineserne fått bukt med spillavhengighet? Ja, hevder rapport:

Grønt lys for laboratoriedyrket kylling:

Ville du spist kylling fra labben?

Lære noe nytt i helgen? Sjekk ut et av våre gratis kurs:

Veiviser

Hvordan lykkes med hjemmekontor og hybrid

Verktøyene og kunnskapen du trenger for å gripe mulighetene med hybride arbeidsformer – og skape en enklere og bedre arbeidshverdag.

453 Moduler0% Fullført

Mikrokurs

Slik jobber du effektivt i skyen

I dette kurset lærer du hva du bør ha kontroll på i skyen, hvilke kjøreregler du bør etablere og hvordan du kan hente ut fordelene.

5 minutter4 Moduler0% Fullført

Veiviser

Smidige arbeidsformer og innovasjonsmetoder

Hvordan kan din virksomhet leverer produkter og tjenester som løser et problem eller behov for kunder og brukere og dermed sikrer framtidig vekst og verdiskaping?

7 Moduler0% Fullført