Amazon kjøper Bond-studioet, Netflix flørter med dataspill – og hvor ble det av QAnon?

Nå strammer strømmekrigen seg til: Her er ukas største, viktigste og mest leseverdige nyheter fra teknologiverden!

Amazon kjøper MGM – mens Netflix ryktes å satse på spill

Amazon kjøper MGM for 8,45 milliarder dollar (omtrent 70 milliarder kroner). Det ble klart denne uken, melder blant andre Wired. MGM er et stort og tradisjonsrikt filmselskap, og med oppkjøpet følger en rik film- og tv-katalog – som inkluderer blant annet James Bond-filmene. 

Dermed spisser «strømmekrigen» seg til ytterligere. Netflix er fortsatt den største strømmetjenesten, mens den fortsatt relativt nyetablerte Disney+ er den raskest voksende. Men Amazon er også allerede blant tungvekterne med sin Prime Video-tjeneste, og nå blir konkurransen enda tøffere. 

Disney har selv gjort flere store oppkjøp de seneste årene. Blant annet sikret de seg 20th Century Fox i 2019 – og de har rettighetene til både Marvel-filmene og Star Wars. 

Netflix på sin side har eksperimentert mye med ulike formater og former for innhold, blant annet den interaktive filmen «Bandersnatch» som visker ut skillelinjene mellom film og tv-spill. Nå ryktes det at de vil satse mer i denne retningen. Visstnok er strømmegiganten i dialog med enkelte lederskikkelser fra spillbransjen, som de vil hente inn i egne rekker. Det skriver The Gamer og Quartz (betalingsmur). 

Nå lar Instagram deg gjemme bort likes – og flere forbruker-saker fra den siste uken:

Hvor ble det av QAnon?

Det er ikke mange måneder siden QAnon var på alle forsider. Men nå har konspirasjonsteorien falt ut av mainstream-mediene igjen. Hva skjedde?

Kortversjonen er at tech-gigantene, som Google, Facebook og Twitter, faktisk har lykkes i å rydde opp gjennom å ta grep som utestenging av brukere og mer aggressiv moderering. Det kommer frem i en rapport fra Atlantic Council Digital Forensic Research Lab, som du kan lese hos Medium – eller du kan se oppsummeringen hos Axios

Russland rasler med internett-sablene, og andre nyheter fra tech-kjempenes verden: 

Ukens viktigste nyheter om kunstig intelligens:

Til slutt: En sak fra under jorda – og en om naboer som sikter mot stjernene: