Slik har Windows sett ut gjennom 35 år

Foto: SKENDER 10, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Her er en oppsummering av ukas viktigste teknologinyheter.

Windows fyller 35 – slik har det sett ut gjennom årene

Ser bildet i toppen kjent ut? Det er ikke det bildet du tror – men det ligner veldig på det som ifølge Wikipedia kan være tidenes mest sette fotografi, kjent under tittelen «Bliss». Nemlig bakgrunnsbildet på Windows XP. (Originalen er det, åpenbart, Microsoft som har rettighetene til). 

Denne uken er det hele 35 år siden det første Windows-operativsystemet kom på markedet. Windows 1.0 ble sluppet 20. november 1985 – og introduserte mye av det vi forbinder med med PC-er den dag i dag. Fra nedtrekksmenyer til Notisblokk. Men det har også skjedd en rimelig stor utvikling siden den gang.  

The Verge har satt sammen en visuell historie som viser hvordan Windows har sett ut gjennom 35 år. Se artikkelen og få deg en tur ned «memory lane», som de sier der borte. 

To andre forbrukersaker du bør lese fra den siste uken:

Tolldirektoratet får overtredelsesgebyr på 400.000 kroner

Datatilsynet gir Tolldirektoratet en bot på 400.000 for å ha registrert og lagret data fra overvåkningskameraer rundt i landet. Bildene viser trafikk som ikke kan regnes som grensekryssende – og som Tolldirektoratet derfor ikke har et gyldig grunnlag for å behandle. Det opplyser Datatilsynet på sine nettsider. 

Foto: Unsplash.com

Lovbruddet skjedde før personvernforordningen (GDPR) trådte i kraft våren 2018, og er derfor gitt etter den gamle personopplysningsloven. 

Digitalt og sosialt – det siste om digital samhandling: 

To kjappe om Snapchat:

Siste nytt om kunstig intelligens:

Introkurs

Kunstig intelligens

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I dette kurset vil du få en innføring i hva kunstig intelligens egentlig er. Du lærer om begreper som maskinlæring og dyplæring, og du får et innblikk i både muligheter og problemstillinger knyttet til utviklingen innen kunstig intelligens.

254 Moduler0% Fullført

Tre om teknologi, psykologi og korona:

Ukas viktigste nyheter om teknologi, politikk og økonomi

Litt godt og blandet helt på tampen: