Slack-oppkjøp, nye appfunksjoner – og lab-grodd kjøtt til folket

Illustrasjonsfoto: Pexels

Det har vært en begivenhetsrik uke i teknologiens verden. Her er de viktigste nyhetene du bør få med deg.

Slack er kjøpt opp – for 250 milliarder kroner

Slack er et av de mest populære programmene for chat, enkle videomøter og andre former for kommunikasjon og samhandling mellom kollegaer. Nå er de kjøpt opp – for svimlende 27,7 milliarder dollar, i kontanter og aksjer. 

Kjøperen er Salesforce. De er mest kjent for sitt verktøy for kunderelasjonshåndtering (CRM), men de tilbyr også en rekke andre skybaserte tjenester og løsninger for bedrifter. Det var én brikke som manglet i puslespillet deres, for at virkelig kunne ta opp kampen med Microsoft 365 og Teams: Et godt samhandlingsverktøy. Den brikken har de nå på plass. Du kan lese mer hos blant andre Reuters og TechCrunch

«Big tech» er i hardt vær:

Google Maps får nyhetsfeed, mens Spotify tester «Stories»

Forrige uke skrev vi at Snapchat lanserer en TikTok-lignende videostrøm, kalt Spotlight. Twitter, på sin side, har nylig lansert «Fleets» – poster som forsvinner etter 24 timer. Og Instagram har for lengst kopiert Stories-formatet til Snapchat. 

Alle de store, sosiale appene holder med andre ord på med å kopiere hverandre – og blir dermed stadig likere. Og utviklingen fortsetter: Google Maps – som ligner stadig mer på et sosialt medium for å følge med på og interagere med stedene rundt deg – får en egen nyhetsfeed. Som TechCrunch påpeker, tar de dermed opp kampen med Facebook. Samtidig prøver Spotify ut en variant av Stories-formatet. Det melder blant andre The Verge og Gizmodo.

I mellomtiden pågår fortsatt sagaen om TikTok. Mens Facebooks nye tilsynspanel offentliggjør hvilke saker de først skal se på.  

Syv om pandemi og teknologi: 

Lab-kjøtt er godkjent for salg for første gang

I Singapore kan du snart bestille kyllingnuggets – som ikke kommer fra et levende dyr. Kjøtt som er kunstig fremstilt i et laboratorium, er nemlig for første gang blitt godkjent for salg til forbrukere. Du kan lese mer hos BBC og MIT Technology Review

Tre om nye muligheter og oppdagelser:

Introkurs

Kunstig intelligens

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I dette kurset vil du få en innføring i hva kunstig intelligens egentlig er. Du lærer om begreper som maskinlæring og dyplæring, og du får et innblikk i både muligheter og problemstillinger knyttet til utviklingen innen kunstig intelligens.

254 Moduler0% Fullført

Det mørke nettet er kanskje ikke fullt så mørkt – mens cyberkriminalitet fortsatt er et kjempeproblem

Det mørke nettet – det er ikke mange positive assosiasjoner som følger med det navnet. Men det er bare en brøkdel av det mørke nettet som faktisk brukes til skjulte eller ulovlige aktiviteter. Det belyses i en ny studie omtalt av Science Alert

Når det er sagt, er det ikke som om det ikke foregår noe ulovlig på nettet. Ifølge Cybercrime magazine kan beløpet verden taper på cyberkriminalitet, stige til vanvittige 10,5 billioner dollar (altså omtrent 93.000.000.000.000 kroner) årlig innen 2025. 

Verden og klima

… og litt godt og blandet til slutt: