Nytt læringstilbud til bedrifter: – Digital kompetanse på sølvfat

Mange norske bedrifter mangler digital kompetanse – og vet ofte ikke hva de trenger eller hvor de finner dette. DigitalNorway tilbyr nå en rekke skreddersydde kurs og læringsreiser for bedrifter som ønsker å komme et skritt lenger.

Å sette i gang med digital kompetanseheving av ansatte, kan være utfordrende. Den digitale utviklingen skjer i et forrykende tempo, og kjennskap til verdien av data, nye måter og jobbe på og mulighetene med ny teknologi er avgjørende for å lykkes.

– Vi lanserer derfor et nytt læringstilbud for bedrifter, der både ledere og ansatte får tilgang på verktøy og læringsinnhold for å bygge ny og viktig kompetanse. Ved at temaene tilpasses til behov og kompetansegap i akkurat din bedrift, vil innholdet være relevant og ha en praktisk verdi – alt sammen presentert på en måte som gjør at det faktisk blir tatt i bruk, sier Christine Hassel Kristoffersen, leder for produkt og marked hos DigitalNorway.

Lærings­tilbud til bedrifter

Sjekk ut DigitalNorway sitt kompetansetilbud for bedrifter. Her finner du en rekke kurs, workshops og læringsreiser til både ansatte og ledelsen.

– Blant annet har har vi laget kurspakker som gir bedrifter mulighet til å ta med de ansatte på felles læringsreiser. Disse bygger kompetanse på viktige områder i dagens digitale arbeidsliv, med temaer som strekker seg fra bærekraft til data, cybersikkerhet og digital markedsføring, sier Kristoffersen.

Læringsreisene foregår gjennom digitale kurs, artikler og videoinnhold, hovedsakelig via e-post, og kobles med webinarer og fysiske workshops ved behov. Bedriften kan også velge å få sin egen startside for alle ansatte, direkte hos DigitalNorway.

– Vårt fokus er å imøtekomme det behovet vi ser finnes der ute og hjelpe bedriften i gang med systematisk kompetanseheving – og tilpasse tilbudet i tett dialog med bedriftene, sier hun. Vi utvikler kontinuerlig nytt læringsinnhold basert på etterspørsel fra bedriftene, så dette er virkelig et levende kompetanseunivers verdt å ta del i.

Variert mikrolæring

Manglende innsikt i hvilken digital kompetanse som finnes i bedriften, kombinert med dårlig tid, er ofte argumentet for å utsette digital kompetanseheving.

Utvikling av ansattes kunnskap når det gjelder digitale teknologier og data settes dermed på pause til fordel for fokus på daglig drift.

Vi tar tak i denne utfordringen gjennom et verktøy hvor du kan gjennomføre en kompetansekartlegging av bedriften, for å avdekke hvor skoen trykker. Da kan du ta tak i de temaene bedriften uttrykker størst behov for å løfte seg på, sier Kristoffersen.

– Videre ser vi at flere bedrifter og ansatte synes det er vanskelig å gjennomføre digitale kurs i en hektisk hverdag. Derfor leverer vi også læring i et format som gjør det enklere å mobilisere, motivere og gjennomføre for alle, forklarer Kristoffersen.

DigitalNorway sitt bedriftstilbud er basert på mindre porsjoner med digitalt kursinnhold som gjør kunnskap lettere å konsumere i en hektisk arbeidshverdag. Dette kalles mikrolæring. Kursene inneholder variasjon med tekst, eksempler, metoder og video.

– Vi vet at bedrifter opplever «en jungel» der ute av ulike kurs og leverandører, og de fleste har ikke tid til å lete seg frem til gode kurs. Vi ønsker å tilby læringsreiser som serverer kvalitetskurs på sølvfat slik at man får systematisk kompetanseheving i hverdagen, sier Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Bedriftens læringsreiser

Få tilgang til systematisk, fleksibel og engasjerende digital læring – skreddersydd for å passe inn i en hektisk arbeidshverdag.

Kompetanse­kartlegging av bedriften

Hvilke kompetansegap har din bedrift og hvordan dekker du gapene? Vi fasiliteter deg gjennom prosessen og gir deg svarene du trenger.

Bedriftens startside

En egen landingsside fylt med kurs og annet kompetanseinnhold skreddersydd til din bedrift!

Skreddersydd tilbud

For å utnytte mulighetene i læringsreisene, anbefaler Christine Hassel Kristoffersen å knytte den digitale læringen til spesifikke mål og strategier innad i bedriften

– Vi ønsker at ledelsen setter kompetanseutviklingen i kontekst fra start ved å forankre den i bedriftens mål og strategi. Det vil også motivere ansatte så de forstår hvorfor denne kompetansen er viktig å investere i for seg selv og sin bedrift, sier hun, og oppfordrer bedriften til å tenke gjennom hva de vil oppnå og hvordan det digitale spiller inn i disse målene.

– Det kan være alt fra en grønnere arbeidshverdag til mer oversikt over dataene dere bruker, sier Kristoffersen.  

Videre understreker hun at sosial læring med kollegaer utgjør en stor forskjell. Det å diskutere, reflektere og kunne lære av hverandre er viktig for å forstå og ta i bruk ny kunnskap. I tillegg vil det være nyttig å gjøre kompetansehevingen til en naturlig del av arbeidshverdagen.  

– Å sette den digitale kompetansehevingen på agendaen, snakke om den i allmøter og avdelingsmøter og knytte den til bedriftens strategi, vil gjøre læringen mer håndfast, relevant og effektiv. Og ikke minst mye morsommere, sier Kristoffersen. 

Læringstilbud til bedrifter

… er ditt startsted for digital kompetanseheving. Gjennom et utvalg produkter og tjenester kan både ledere og ansatte få enkel og relevant tilgang på systematisk kompetanseutvikling.

Kurstilbudet består av både digitale og fysiske kurs. Her vil læringsreisene kunne gi et dypdykk inn i et tema, satt sammen av digitale kurs, artikler og videoinnhold. Kursinnholdet er utviklet av de beste fagmiljøene i Norge, og leveres som digitale kursrekker rett i innboksen. Det er også mulig å bygge på læringsreisene med webinarer og workshops med eksperter.

Som leder kan du også få hjelp til å kartlegge både bedriftens digitale modenhet, samt hvilke kompetansegap din bedrift sliter med – samt rådgiving om hvordan du best kan tette disse gapene. 

Ønsker du å vite mer om hvordan bedriften kan få hjelp til systematisk kompetanseheving på viktige nye områder, ta kontakt med Christine Hassel Kristoffersen: