Introkurs

Hva er Design thinking?

Lær hvordan du løser problemer og utvikler bedre produkter og tjenester med brukeren i fokus.

15 minutter

4 moduler

For de som er nysgjerrig på design thinking

Introkurs

Om kurset

Dette kurset gir deg en enkel innføring i «design thinking and doing». Du vil lære hva det er og hvordan denne metoden – og tankesettet – er relevant for mange av oss, selv om vi har ulike roller, ansvarsområder og jobber i ulike bransjer. Arbeidslivet blir mer datadrevet, vi må løse nye problemer og utnytte potensiale med ny teknologi. Design thinking er en metode som ivaretar dette og kan ha overføringsverdi til nettopp din arbeidshverdag.

En menneskesentrert tilnærming til problemløsning – det er hva design thinking handler om!

Design thinking er populær tilnærming, ikke bare innen design og produktutvikling i smal forstand, men overalt hvor en jobber med problemløsning og innovasjon.

Det er like relevant i alle bransjer og roller hvor en jobber med å utvikle tjenester, strategier, prosesser og alt annet hvor mennesker – sluttbrukere og kunder – er involvert.

Så hvorfor burde du vurdere denne tilnærmingen og metoden?

Med design thinking arbeider du systematisk og effektivt i retning av noe som med stor sannsynlighet både vil fungere i markedet. Du skaper løsninger som folk ønsker seg, og vil ta i bruk.

Gjennom å tenke og gjøre som en designer, reduserer du usikkerhet og risikofaktorer i arbeid med problemløsning helt fra idéfasen og gjennom hele løsningens livssyklus. Dette er en samarbeidsfokusert, stegvis og helhetlig tilnærming som fokuserer på brukere/kunder og kontekst fra første stund.

Design thinking & doing – del 1 av 2

Dette kurset er det første av to om design thinking. Der dette er en introduksjon til tankesettet, er del 2 en praktisk verktøykasse der du kan gå mer i dybden på de ulike stadiene og metodene gjennom hele prosessen.

Kursene finnes også både på norsk og engelsk. Hvis du vil lese dette kurset på engelsk, klikk her.

Se denne videoen for en kort introduksjon av Design thinking

Hva lærer du?

  • Hva design thinking er og hvorfor det blir mye brukt
  • De seks kjerneprinsippene alle design thinking prosesser bør inkludere
  • Den doble diamanten
  • De fire stadiene i designprosessen
  • Tips for å komme i gang

Få gratis tilgang!

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer