Introkurs

Design thinking: Smarte metoder og KI-verktøy

Skap bedre produkter og tjenester med denne praktiske verktøykassen – og lær å bruke generative KI-verktøy som en støtte i arbeidet.

30 minutter+ utforsking i praksis

7 moduler

For deg som er interessert i verktøy og metoder i design tenkning

Introkurs

Om kurset

Her får du tips om praktiske metoder, maler og verktøy som ofte brukes i design thinking. Du vil også få eksempler på bruk av generativ kunstig intelligens i de ulike fasene i design thinking-prosessen.

Design thinking er en tilnærming til nyskapning og problemløsning som burde være på radaren til alle som ønsker å utvikle gode og brukervennlige produkter og tjenester – og til og med strategier og prosesser.

I dette kurset skal vi steg for steg ta deg gjennom noen metoder og verktøy som ofte benyttes i design thinking-prosessen.

Kurset inneholder ikke en komplett verktøykasse eller guide som dekker alle metoder og verktøy du kan bruke. Tenk heller på dette som et utgangspunkt som får deg i gang. Du vil også få gode råd om hvordan du benytter deg av generativ kunstig intelligens (KI) som støtte i kreativitet og problemforståelse i designprosessen. La oss sette i gang!

PS... Hvis du ikke kjenner til design thinking fra før, anbefaler vi at du først tar en titt på dette kurset: Hva er Design thinking? Da får du en innføring i arbeidsmetoden og de grunnleggende prinsippene.

Design thinking – og bruk av generativ KI

Dette kurset inneholder en rekke metoder designere har benyttet i årtier. Imidlertid legger det også til noen verktøy som er helt nye. Mer spesifikt: Hvordan du kan få hjelp av generative KI-verktøy i Design thinking prosessen.

Som med all annen bruk av generativ KI, avhenger gode resultater av din evne til å gi gode instruksjoner (prompting) og å gjøre det iterativt (i flere omganger) til du får et resultat som hjelper deg videre i prosesessen. Generative KI-verktøy vil ikke erstatte arbeidet, men om de brukes riktig og ansvarlig, kan de utfylle og være til god hjelp.

Vi vil derfor tipse deg med noen gode verktøy og råd som får deg i gang!

FYI: Illustrasjonene i dette kurset er laget med DALL E, et generativ AI verktøy.


Få gratis tilgang!

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer