Er du kvinnelig gründer – eller ønsker å bli det? Ikke gå glipp av denne muligheten!

Sammen med DigitalNorway, SHEconomy og ODA-nettverket ønsker Google å inspirere flere kvinner til å gå gründerveien med #WeStart.

Nå kan du bli en av 30 dyktige kvinner som får delta på et inkubatorprogram i regi av Google – helt gratis!

Google Veksthus #WeStart Inkubator tar inn 30 toppmotiverte gründere og bedriftseiere. Inkubatoren består av ti virtuelle forelesninger og workshops, samt nettverksarrangement, fordelt på åtte uker.

I inkubatorprogrammet lærer du alt du trenger for å drive bedrift, fra validering av forretningsidé, (personlig) branding, midler og finansiering til salg og kunder, markedsføring – og andre ting som er viktig å vite om i en hektisk oppstartsfase.

Nesten 500 har allerede meldt seg på det nettbaserte lanseringsarrangementet. Dette foregår 18. januar fra 09-10, byr på masse inspirasjon fra engasjerte foredragsholdere, og er gratis for alle som ønsker å delta.

Vil gjenta suksessen i Norge

Initiativet er et samarbeid mellom Google, DigitalNorway, SHEconomy og ODA-nettverket. 

Liv Dingsør, daglig leder i DigitalNorway. Foto: Johnny Vaet Nordskog / NewsLab

– Da Google tok kontakt for å høre om dette var noe vi ønsket å bidra til, var det ikke tvil hos oss – å få enda flere til å tro på egne evner, og sette gode ideer ut i livet ønsker vi definitivt å være med på, sier Liv Dingsør, daglig leder i DigitalNorway. 

– Programmet har allerede blitt gjennomført i Sverige og Danmark med stor suksess, og vi håper å se en lignende effekt her til lands. Det gir mye kunnskap om hvordan man kan ta i bruk digital teknologi for å gjøre bedriften mer effektiv og lønnsom. Underveis får du også tilgang til utvalgte digitale kurs fra DigitalNorway, sier Dingsør.

Ønsker å snu negativ trend

En nylig rapport fra Global Entrepreneurship Monitor viser også nødvendigheten av et slikt program:

Kun fem prosent av norske kvinner i alderen 18-64 år ønsker å starte sin egen bedrift, noe som er fjerde lavest blant de 38 landene i OECD.

Rapporten viser også at norske kvinner har lavest tillit til egne evner til å starte egen bedrift sammenlignet med alle andre land i undersøkelsen. 

– Norge trenger nye løsninger og idéer for å løse fremtidens utfordringer. Derfor trengs det også flere kvinnelige gründere til å delta i utviklingen. Siden vi allerede henger etter, og vi vet at kvinnelige gründere også rammes ekstra hardt økonomisk av koronapandemien, ønsker vi å bidra til å endre denne negative trenden ved å inspirere og hjelpe flere kvinner til å ta steget med å starte egen bedrift, sier Googles norgessjef Tine Austvoll Jensen.

Tine Austvoll Jensen, Google-sjef i Norge.

Mangel på nettverk og mentorer

Kun én av fem nye bedrifter i Norge er etablert av kvinner, viser tall fra SSB. Blant hindringene norske, kvinnelige gründere gjerne møter på er mangel på nettverk, mentorer og kvinnelige rollemodeller.

– Det er mye kunnskap, driv og potensial blant norske kvinner. Utfordringen ligger i å bryte med myter og normer, og gi plass til gründerskap som sentralt middel for omstilling og vekst. Med WeStart frontes de ekte historiene fra kvinnelige gründere, og kunnskap deles gjennom nettverk, undervisning og inspirasjon, sier Austvoll Jensen.

Gjennom inkubatorprogrammet i #WeStart får du innsikt i hva som skal til for å drive en bedrift – og også hva som skal til for å drive en bedrift på en bedre og mer effektiv måte. 

Programmet passer derfor ikke bare for de som ønsker å starte noe nytt, men også for etablerte ledere som ønsker å skalere eller å gjøre bedriften mer effektiv, og da spesielt ledere for små og mellomstore bedrifter (SMB-er). 

Gratis lanseringsevent – for alle!

18. januar sparkes Google Veksthus #WeStart i gang med et digitalt lanseringsevent som er gratis og åpent for alle.

Her får du høre mer om inkubatorprogrammet, i tillegg til at du får høre fra noen av Norges mest inspirerende kvinner.

Meld deg på #WeStart her!

Program for lanseringseventet:

9.00 – 9.05: Yrja Oftedahl er dagens vert og presenterer programmet.

9.05 – 9.15: Tine Jensen, Norgessjef i Google, presenterer Google Veksthus #WeStart Inkubator

9.15 – 10.00: Hvordan blir man gründer? Fem fantastiske gründere – Niru Kumra, Kimija Sajjadi, Vilde Regine Tellnes, Anette Miwa Dimmen og Birgit Liodden – legger sine erfaringer på bordet, og gir oss unik innsikt i hva det vil si å være gründer. De kommer med tips og verktøy til hvordan du selv kan komme i gang, og råd til hvordan du navigerer gründerverdenen.

10.00 – 10.10: Det åpnes for opptak til Google Veksthus #WeStart Inkubator – et nytt, gratis og skreddersydd program for deg som drømmer om å bli gründer.