Vil ha flere kvinnelige gründere – tilbyr skreddersydd gründerprogram

Tine Austvoll Jensen
Google-sjef i Norge, Tine Austvoll Jensen, ønsker at flere kvinner skal lykkes med gründerdrømmen

Bare én av fem som starter bedrift i Norge er kvinner. Nå kan du innen 30. januar søke om opptak i inkubatorprogrammet #WeStart, der målet er å få flere kvinner til å gå for gründerdrømmen.

DigitalNorway er en stolt samarbeidspartner av Google Veksthus sitt initiativ #WeStart, og nå kan du søke om å bli en av 30 utvalgte som får en plass i inkubatoren.

Følg oppfordringen til Yrja Oftedal, og les mer om programmet på westart.no

Google Norge står bak programmet, i tett samarbeid med ODA-Nettverk, SHEconomy og DigitalNorway.

– Over 1.100 deltok på lanseringswebinaret, så her virker det som om vi virkelig har truffet en nerve – og et stort behov! Google og #WeStart har fått på plass en fantastisk gjeng mentorer og veiledere. Vi anbefaler på det sterkeste at de som brygger på en grunderdrøm slår til, for dette blir et kraftfullt program å delta på, sier daglig leder i DigitalNorway, Liv Dingsør

Dette trenger vi mer av!

Lanseringen av #Westart ble streamet på YouTube 18. januar.

– Vi trenger flere gründere, og vi trenger flere kvinnelige gründere. Derfor er initiativer som #WeStart fantastisk bra – dette trenger vi mer av, sa næringsminister Jan Christian Vestre under lanseringen.

Se opptaket her:

Gratis, digitalt program over 8 uker

30 utvalgte bedrifter får en plass i det 8 uker lange inkubatorprogrammet, som er gratis og digitalt. Gjennom 10 virtuelle forelesninger og workshops, et nettverksarrangement og en avslutningsfest med tilhørende seremoni, får deltagerne tett oppfølgning med gjennomgang av konkrete verktøy, samt veiledning til hvordan de kan starte og drive sin egen bedrift.

Google Veksthus-eksperter og -partnere deler sine erfaringer med deltagerne og gir konkrete tips til inspirasjon og læring. På programmet står blant annet temaer som validering av forretningsidé, personlig branding, salgsstrategi, hvordan man når sine første kunder, markedsføring, finansiering og mye mer.

Målet er at deltagerne får de beste forutsetningene for å lykkes med sine oppstartsbedrifter, at de blir inspirerte og motiverte til å oppnå individuelle mål og drømmer, samt får kunnskap og innsikt som kan gi nye forretningsmuligheter.

Programmet starter 8. februar – og den 1. april blir det feiret at 30 bedriftseiere og gründere har vært igjennom inkubatoren, og er klare til å ta sine bedrifter til nye høyder.

Om #WeStart Inkubator

#WeStart er et utdannelsesinitiativ fra Google, i samarbeid med DigitalNorway, SHEconomy og ODA, for kvinnelige gründere.

Kvinner utgjør kun 20 prosent av de som starter opp egen bedrift i Norge (SSB) og formålet med #WeStart er å styrke og inspirere til økt kvinnelig gründerskap.

Programmet er skreddersydd for bedriftseiere og gründere som identifiserer seg som kvinner eller ikke-binære, og som har en forretningsidé eller er i en tidlig fase av å etablere bedriften sin. Det utvelges 30 bedrifter til å delta på inkubatoren.

Her får de veiledning og en grundig gjennomgang av bl.a. hvordan de skaper et narrativ rundt forretningsidéen sin, hvordan de søker finansiering og hvordan de skaffer sine første kunder gjennom ulike kanaler og verktøy.

#WeStart Inkubator har som mål å utruste kvinnelige gründere med de riktige verktøy og beste forutsetninger for å lykkes med sin forretningsidé, ut fra individuelle mål og drømmer.