TV 2 er (også) blitt hacket – mens Netflix slår ned på passorddeling

Foto: Pexels

Her er ukas viktigste tech-nyheter!

TV 2 utsatt for hacking – samtidig med Stortinget

Samtidig som Stortinget ble rammet av dataangrep i fjor høst, ble også TV 2 hacket. Det skriver Digi.no torsdag (via Dagbladet). 

En TV 2-ansatt skal ha klikket på en lenke som førte til en forfalsket lagringstjeneste, hvorpå hackerne fikk innpass – og klarte å ta over kontoene til flere av tv-kanalens medarbeidere. 

Motivet var tilsynelatende ikke å ramme tv-kanalen direkte – men å lure til seg penger. De kompromitterte e-postene skal ha blitt brukt blant annet til å sende falske fakturaer til økonomiavdelingen. Det fremgår ikke av artikkelen hvorvidt eller i hvilken grad de lykkes. 

Flere saker om personvern og cybersikkerhet:

Introkurs

Cybersikkerhet

Grunnleggende innføring på 25 minutter: Cyberkriminalitet er et problem som påvirker alle nivåer i en bedrift. Det er et felles ansvar – og det starter med deg. Dette kurset passer for deg som trenger en innføring i grunnleggende cybersikkerhet.

254 Moduler0% Fullført

Nå kan det bli vanskeligere å dele Netflix-kontoen med venner

Deler du Netflix-konto med venner eller familie som du ikke bor sammen med? Det kan det snart bli slutt på. Nå prøver Netflix seg frem med å slå ned på passordeling, melder blant andre NBC News

Enkelte brukere har den siste tiden fått opp denne meldingen når de åpner Netflix: «Hvis du ikke bor sammen med eieren av denne kontoen, trenger du din egen konto for å fortsette å se.»

Det betyr ikke at dette mye brukte smutthullet helt sikkert vil forsvinne. Netflix oppgir selv at de kjører «hundrevis» av ulike tester hvert år ut mot brukere. Dette er en av dem. Hvorvidt de setter en endelig stopper for passorddelingen, vil avgjøres basert på erfaringene de gjør med testen.

For øvrig: Brukerne som får meldingen, må skrive inn en tofaktor-kode for å fortsette å se. Og det … er jo faktisk ikke så dumt, påpeker Wired

Mer lyd og bilde: 

Dykk ned i årets tech-trender

Denne uken pågår South by SouthWest (SXSW), som ikke bare er en film- og musikkfestival, men også en av verdens største konferanser for teknologi og medier. Festivalen arrangeres denne gangen ikke fysisk i Austin, Texas – men på nettet. 

Et fast innslag på konferansen er at futuristen Amy Webb, leder for Future Today Institute, presenterer årets tech-trender – og skisserer et utvalg mulige fremtidsscenarier. Rapportene med tech-trendene kan lastes ned gratis, for alle som vil fordype seg i det som rører seg på teknologifeltet. 

Dette rører seg av ny teknologi:

Syv om tech-bransjen og internett:

Hva vi leste denne uka innen kunstig intelligens:

Det stormer rundt Amazon:

Denne uka i krypto-land:

Til slutt, godt og blandet – litt rart, litt trist og litt koselig: