Slik feirer du 17. mai virtuelt – og nå kan PC-ene våre bli mye kjappere

Foto: Skogliv

Her er ukas største, viktigste og mest leseverdige nyheter fra teknologiverden!

Se kronprinsfamilien i 17. mai-toget – i Minecraft

17. mai blir ikke den store folkefesten vi er vant til, i år heller. Men er det noe vi har lært det siste året, er det å møtes og være sosial på nye måter. For eksempel å møtes i digitale verdener, gjennom spill som Animal Crossing og Minecraft. 

I år vil det blant annet arrangeres et virtuelt 17. mai-tog i Minecraft, på serveren Skogliv – og hele Norge er invitert, skriver VG. Det er også klart at kronprisfamilien har sagt ja til å stille, og vil være representert som spillavatarer utenfor et virtuelt Skaugum. 

Mer info om hva som skjer og hvordan du kan delta, finner du på Skogliv.no

Det siste fra tech-verden – der ikke alt er fryd og gammen: 

Politiet vil slå ned mot nettroll 

Sør-Vest politidistrikt har satt igang det de kaller Operasjon Nettroll, ifølge Dagsavisen. Med det vil de ta grep mot de som truer og sjikanerer politikere på nettet.

– Flere kan vegre seg fra å delta i den offentlige debatten og dette kan utgjøre en trussel mot ytringsfriheten og demokratiet. I forbindelse med årets valgkamp har Sør-Vest politidistrikt opprettet et eget prosjekt for å jobbe kunnskapsbasert og målrettet med å forebygge hatefulle ytringer og trusler som blir framsatt på sosiale medier, sier Grete Winge, leder for felles enhet for kriminalitetsforebygging, i en pressemelding. 

Det trollene eventuelt kan bli tatt på, er hatefulle ytringer, som er omtalt i straffelovens paragraf 185.

Flere nyheter om personvern og cybersikkerhet:

Ny IBM-brikke gir et glimt av morgendagens prosessorer

IBM har demonstrert en 2 nanometer-brikke som gir 45 prosent bedre ytelse og 75 prosent lavere energiforbruk sammenlignet med 7 nm-brikker. Det skriver The Verge

Fremskrittet er ifølge Wired utløst av en ny teknikk som gjør det mulig å få plass til to tredjedeler flere transistorer på en halvleder. 

– Det er et helt nytt design som legger frem et nytt veikart for fremtiden, sier professor i elektroingeniør-utdanningen på MIT, Jesús del Alamo, ifølge Wired – der du kan lese mer om gjennombruddet.

Flere saker som oppdater deg innen dingser og programmer:

Alt det siste om krypto og digital valuta:

Til slutt, litt godt og blandet du kan ta med deg inn i helgen: