Om Twitter faller, kan viktig samtidshistorie gå med i dragsuget

Twitter er i faresonen for å kollapse etter at Tesla-sjef Elon Musk gjennomførte oppkjøp av selskapet. Med dét står også store deler av vår lagrede, menneskelige historie på nettet i fare for å bli visket ut på et blunk. Dette – og andre av ukens tech-nyheter – kan du lese om her.

Internettet er et enormt bibliotek av menneskelig historie, men i motsetning til et fysisk bibliotek er det ingen overordnet, sentral myndighet som sørger for at informasjonen bevares og beskyttes. Og når nettsider blir nye og informasjon endres eller fjernes, er det ingen garanti for at det verken er lett eller mulig å finne tilbake til innholdet som opprinnelig fantes der.

Om eksemplene over kan sies å være små, lokale oversvømmelser, må det som kan skje når en teknologigigant felles sies å fremstå mer som en demning som brister. Og dersom Twitter skulle falle, vil en enorm mengde menneskelig historie og kommunikasjon på nettet stå i fare for å utslettes eller utilgjengeliggjøres for alltid.

Etter Tesla-sjef Elon Musk nylige oppkjøp av Twitter har det rådet stor usikkerhet både blant brukere, investorer og ansatte i selskapet om fremtiden – og hva som i verste fall vil bli bevart fra fortiden, ifølge MIT Technology Review

Musk advarte da også 10. november om at selskapet hadde potensiale for å gå konkurs, og at det var av kritisk viktighet å gi plattformen nye inntektskilder og dermed snu den negative utviklingen.

Skulle Twitter faktisk gå konkurs kan alt av innlegg, lenker, bilder og meldingshistorikk (samt viderekoblinger og integrerte lenker på eksterne nettsider) utslettes og fjernes fra nettet. I og med at denne historien går helt tilbake til den første «Tweeten» i 2006, er det snakk om en helt ufattelig mengde informasjon. Informasjon som i mange tilfeller kan ha formet meninger og liv, men også ha hatt vidtrekkende konsekvenser som å forme og avgjøre politiske valg. 

Les mer om Twitter under, og andre saker lenger ned:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Utviklingen rundt kunstig intelligens skyter fart:

Kunstig intelligens har mange bruksområder, og utviklingen går i en rasende fart. Alt fra Tinder til miljø, til markedsføring og automatisering er på blokka. Men vil teknologien leve opp til forventningene? Det kan du finne ut mer om under:

Lær mer om kunstig intelligens på arbeidsplassen i vårt nye gratiskurs (artikkelen fortsetter nedenfor):

Veiviser

Kunstig intelligens på arbeidsplassen

KI endrer hvordan vi lever og jobber. Lær om mulighetene med teknologien – samt hvordan og hvorfor vi alle må bidra til å styre utviklingen i etisk og ansvarlig retning.

604 Moduler0% Fullført

Hva foregår i Kina og den vide verden der ute?

Oppsigelser og tørke – teknologigigantene har nok å hanskes med:

Ulykker hos Tesla etterforskes og biler tilbakekalles – samt mer spennende om ting på fire hjul:

Snapchat og Kripos advarer om farlige snapper – og mer du må passe på:

Ny teknologi, på godt og vondt:

Eller kanskje du vil gjøre øyet ditt «smart»?