mikrokurs

Varemerker og rettigheter: Hva bør varemerke­beskyttes?

Varemerker skiller deg fra mengden på markedet. Derfor bør du beskytte det.

5 minutter

3 steg

For alle

Mikrokurs

Om kurset

Hvordan og hvorfor beskytte varemerkene deres? Det får du svar på i dette korte kurset – det andre av fem i vår rekke korte kurs om å beskytte virksomhetens verdier og industrielle rettigheter.

Et varemerke kan være navnet på selskapet ditt, det kan være navnet på produktet eller tjenesten dere leverer, en logo eller et slagord. 

Varemerker er det som skiller deg fra mengden på markedet. Det gir en indikasjon på hvem du er, og hva du står for. Et vellykket varemerke er det som regel også knyttet mye penger til.

For eksempel kan det fiktive selskapet Krakkilsk AS (som er et varemerke) designe møbler med navn som Firhjulingen, Roteskuffen og Hjulvispen (hver av disse er varemerker) – med slagordet «Et krakk for alle» (dette er også et varemerke). 

Vern om verdiene dine – kurs 2 av 5

Hvis du ser bort ifra flinke ansatte, et velutstyrt kontor og penger på konto … hva slags verdier er det virksomheten din sitter på?

Immaterielle ting som ideer, tekniske løsninger, oppfinnelser, merkenavn, logoer og design kan være vel så verdifullt. Men å beskytte dette er ikke like rett frem.

Dette er det andre av fem små kurs om hvordan du verner om slike verdier. Her får du oversikten du trenger – på under fem minutter per kurs.

  1. Patent, varemerke og design: Hvilke verdier bør du beskytte?
  2. Varemerker og rettigheter: Hva bør varemerkebeskyttes?
  3. Hvordan og hvorfor beskytte et design?
  4. Har du funnet opp noe? Slik beskytter du det med patent
  5. Eksport: Slik tar du verdiene til utlandet

Kursene er laget i samarbeid med Patentstyret.


Få gratis tilgang

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer