mikrokurs

Har du funnet opp noe? Slik beskytter du det med patent

Hva kan du få patent på – og ikke? Og hvordan går du frem?

5 minutter

3 steg

For alle

Mikrokurs

Om kurset

Hva er en oppfinnelse, og hva kan du ta patent på? Hva bør du tenke på når du skal søke patent – og hvordan går du frem? Dette kurset gir svar.

Det er faktisk ganske få oppfinnere i virkeligheten som er som Reodor Felgen eller Petter Smart (selv om de finnes!). De fleste er vanlige ansatte i bedrifter. En oppfinnelse trenger verken være spektakulær, storartet eller noe verden aldri har sett før. Men mange oppfinnelser gjør livene våre litt lettere, og hvem vil vel ikke bidra til det? 

Ta for eksempel Komprimo. Selskapet tok utgangspunkt i en vanlig søppelbøtte, men laget en teknisk løsning med et teleskopisk system slik at avfallet holder seg komprimert så lenge som ønsket. Så flyter det ikke over – og du må ikke ut med søpla like ofte. Det er jo helt genialt! Og selvfølgelig har de tatt patent på løsningen.

Det håper vi du også gjør med oppfinnelsene dine.

Vern om verdiene dine – kurs 4 av 5

Hvis du ser bort ifra flinke ansatte, et velutstyrt kontor og penger på konto … hva slags verdier er det virksomheten din sitter på?

Immaterielle ting som ideer, tekniske løsninger, oppfinnelser, merkenavn, logoer og design kan være vel så verdifullt. Men å beskytte dette er ikke like rett frem.

Dette er det fjerde av fem små kurs om hvordan du verner om slike verdier. Her får du oversikten du trenger – på under fem minutter per kurs.

  1. Patent, varemerke og design: Hvilke verdier bør du beskytte?
  2. Varemerker og rettigheter: Hva bør varemerkebeskyttes?
  3. Hvordan og hvorfor beskytte et design?
  4. Har du funnet opp noe? Slik beskytter du det med patent
  5. Eksport: Slik tar du verdiene til utlandet

Kursene er laget i samarbeid med Patentstyret.


Få gratis tilgang

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer