GRATIS Arrangement

Tech-frokost: Teknologi- og produktutvikling

Hvordan jobber Posten med å utforske og prøve ut ny teknologi for raskt å kunne ta den i bruk? Og hva gjør Inventas, et av landets største produktutviklingsmiljøer, når designdrevet med innovasjon i teknologi- og produktutvikling?

NB. Dette arrangementet er avholdt

Teknologi- og produktutvikling går ofte hånd i hånd. Hvordan jobber en stor aktør som Posten med å ta i bruk ny teknologi? Og hvordan jobber et av Norges råeste miljøer innen produktutvikling med teknologi? Denne morgenen får vi besøk av to eksperter. 

Sven Richard Magerøy Tønnesen leder Postens innovasjonshub og er kanskje den i Norge som har testet ut mest ny fremtidsteknologi innen logistikk. Han kommer for å fortelle hvordan Posten fremskynder innføring av fremtidsteknologi ved hjelp av læringsprosjekter fremfor pilotprosjekter, og engasjement fremfor business cases. Ved å utforske teknologien i en praktisk og relevant sammenheng får Postens ledere og ansatte en større forståelse for hvilke teknologier som kan skape verdi for konsernet. Han deler læring fra prosjektet om autonome droneleveranser fra Namsos til Snåsa, og forklarer hvordan man trenger et tverrfaglig team fremfor rene teknologer for å gjøre denne jobben.

Kjetil Thorvik Brun leder strategi og forretningsutvikling i Inventas. De er et designdrevet produktutviklingsbyrå som leverer alt fra industriell IoT til autonome undervannsroboter, overvåkingsløsninger for prematurt fødte spedbarn, til prisvinnende mikrofonprodukter og romfartsteknologi. Kjetil skal fortelle om selskapets erfaringer innen designdrevet innovasjon i teknologi- og produktutvikling. Med dette vil han også trekke frem hvilke snubletråder en bør unngå og tips for å sikre størst mulig sannsynlighet for suksess.

Start dagen med frokost sammen med Digital Norway og Dataforeningen i 16. etasje på Rebel-huset 30. mai. Dørene åpner med frokost og kaffe fra kl. 08:30. Det faglige innholdet starter kl. 09:00 og er ferdig kl. 10:00.

Fasilitatoren

  • Våre teknologifrokoster er en del av Fasilitatoren, hvor vi gjennom arrangementer, fysiske kurs og workshops bygger kompetanse om ny teknologi.

Du vil du høre fra:

Sven Richard Magerøy Tønnesen – Head of Emerging Technology, Posten. 

Sven Richard leder Postens avdeling for Fremtidsteknologi. Deres formål er å Forberede Posten på Fremtiden gjennom utforsking, og dermed fremskynde konsernets implementering av fremtidsteknologier. Sven Richard er sivilingeniør fra industriell økonomi på NTNU, har mange års erfaring fra management consulting før han bygget opp TINEs teknologilab og senere Postens avdeling for Fremtidsteknologi.

Kjetil Thorvik Brun – leder strategi og forretningsutvikling, Inventas.

Kjetil begynte i Inventas etter å ha vært styreleder en periode. Før Inventas har han vært representant for norsk kunnskaps- og teknologinæringsliv gjennom Abelia, hatt nasjonale og internasjonale roller i Microsoft, og jobbet for ulike konsulentmiljøer med strategi, kommunikasjon og bærekraft. Han har hatt en rekke styreverv og også sittet i flere offentlig oppnevnte råd og utvalg, deriblant Digital21 som Digital Norway var sekretariat for.