gratis arrangement

Fullt! Tech-frokost: Lavthengende KI-frukter og juridiske fallgruver

Kom i gang med kunstig intelligens og lær hvordan teknologien brukes innenfor gjeldende lovverk.

Arrangementet er avholdt, du kan se det i opptak her.

Store KI-prosjekter krever ressurser, organisering, kompetanse og tekniske forutsetninger. Men når ChatGPT, generativ KI og store språkmodeller tok oss med storm for snart ett år siden ble dette en døråpner for lavthengende KI-frukter som ikke nødvendigvis krever veldig store investeringer.

Denne morgenen får vi besøk av Computas og advokatfirmaet Bull. De vil gi deg gode eksempler på hvordan din virksomhet kan dra nytte av teknologien som allerede er åpen og tilgjengelig, samtidig som du følger gjeldende lover og regler.

Praktisk informasjon

Når: Tirsdag 31. oktober, kl. 09-10

Dørene åpner med frokost og kaffe fra kl. 08:30. Det faglige innholdet starter kl. 09:00 og er ferdig kl. 10:00.

Adresse for oppmøte: 
Rebel, Universitetsgata 2. Ta heisen opp til 16. etasje.  

Fasilitatoren

  • Våre teknologifrokoster er en del av Fasilitatoren, hvor vi gjennom arrangementer, fysiske kurs og workshops bygger kompetanse om ny teknologi.

Disse vil du møte:

Morten Forfang: Fagdirektør for skyplattform og AI i Computas

Morten Forfang er en erfaren rådgiver og foredragsholder med Ph.D. innen kunstig intelligens. Han har jobbet med å utvikle IT-løsninger for virksomheter i både offentlig og privat sektor i over 20 år, men har også vært gründer, førsteamanuensis og jobbet for FN. Morten brenner for å finne linken mellom teknologi og forretningsbehov, og vet hva som skal til for at virksomheter skal lykkes i møtet med teknologi.

Kristian Foss: Advokat og partner i Bull.

Kristian Foss er partner i Bull advokatfirma, med over 25 års erfaring fra IT- og teknologi-juss og personvern. Kristian er initiativtager til Alpine Privacy Days i Sveits, Personvernfabrikken.no og medlem av Fagutvalget for IKT-rett i Juristenes utdanningssenter. Han har vært president i IT IP Law Group Europe, Europas eldste nettverk for teknologiadvokater. Kristian har tidligere arbeidet bl.a. i Advokatfirmaet Haavind med fagansvar for teknologi og medierett og som husadvokat i EVRY (nå Tietoevry).

Thale C. G. Gjerdsbakk: Advokatfullmektig i Bull

Thale C. G. Gjerdsbakk jobber som advokatfullmektig med kunstig intelligens, personvern og arbeidsrett i Bull advokatfirma. Temaet for masteroppgaven hennes var kunstig intelligens og personvern, og hun har skrevet en rekke artikler og holdt flere foredrag om kunstig intelligens og juss. Kombinert med den praktiske erfaringen fra advokatarbeid, personvernombud og husjurist, er en av hennes sterke sider å forklare komplekse juridiske problemer enkelt.