gratis arrangement

Tech-frokost: Kan kunstig intelligens redde liv?

Arrangementet er avholdt, du kan se det i opptak her.

Kunstig intelligens blir stadig viktigere innen helse og medisin, men hvilken gevinst gir det for leger og pasienter? Er det så stort og avansert som det høres ut som? Og hva skal til for å lykkes med digitalisering av helsesektoren i Norge?

Robert Steen og Ishita Barua tenker både høyt, klokt og praktisk!

I dag ser vi at norske sykehus har begynt å ta i bruk KI-verktøy i klinikken som ledd i diagnostikken. Hvordan kan KI fremover bidra til å lette hverdagen til helsepersonell og hvordan vil det påvirke behandlingsforløpet for pasienter i norsk helsevesen? Dette skal Ishita Barua snakke om på Tech-frokost. Ishita utgir boken «Kunstig intelligens redder liv – AI er legenes nye superkrefter» på Cappelen Damm denne høsten.

Robert Steen er en nestor innen helsepolitikken i Norge. I årevis har han jobbet for å løfte kompetansen om velferdsteknologi og behovet for en radikal endring av hvordan vi løser morgendagens oppgaver i helsesektoren med fokus på handlinger. Vi utfordrer han på hva en forpliktende nasjonal digitaliseringsplan skal inneholde – hva er viktigst for Norge?  

Avslutningvis blir det en samtale mellom Robert Steen, Ishita Barua og Eirik Guldsbrandsen. Guldbrandsen er senioringeniør i Datatilsynets avdeling for avdeling teknologi, analyse og sikkerhet. Samtalen blir fasilitert av Liv Dingsør, daglig leder i Digital Norway.

Praktisk informasjon

Når: Tirsdag 26. september, kl. 09-10

Dørene åpner med frokost og kaffe fra kl. 08:30. Det faglige innholdet starter kl. 09:00 og er ferdig kl. 10:00.

Adresse for oppmøte: 
Rebel, Universitetsgata 2. Ta heisen opp til 16. etasje.  

Fasilitatoren

  • Våre teknologifrokoster er en del av Fasilitatoren, hvor vi gjennom arrangementer, fysiske kurs og workshops bygger kompetanse om ny teknologi.

Disse vil du møte:

Ishita Barua – Chief Medical Officer i Livv. Doktorgrad i kunstig intelligens i medisin.

Ishita Barua er lege og har doktorgrad i kunstig intelligens i medisin. Hun er en prisbelønnet AI-forsker og hun har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School. Hun jobber i dag som Chief Medical Officer i helsetech-startupen Livv. Tidligere har hun jobbet som Lead AI in Healthcare i Deloitte. Hun er kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner.

Robert Steen – Tidligere helsebyråd i Oslo kommune

Robert Steen er tidligere byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo. Steen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har en lang og solid erfaring innen digital transformasjon. Han har lang yrkeserfaring, blant annet fra Schibsted-konsernet hvor han var med på å starte Finn.no og spre de digitale markedsplassene til 36 land i hele verden. Steen leder i dag Regjeringens skjermbrukutvalg, sitter i en rekke styrer, leverer strategisk rådgivning og er en etterspurt foredragsholder.

Eirik Gulbrandsen – Senioringeniør i Datatilsynet

Eirik Gulbrandsen er senioringeniør i Datatilsynets avdeling Teknologi, Analyse og Sikkerhet. I Datatilsynet jobber han blant annet med å identifisere og analysere sentrale teknologitrender og deres betydning for personvernet, i tillegg til arbeid med tilsyns- og avvikssaker spesielt innen juss, politi og forsvar. Han er også delprogramleder i Datatilsynets Sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens.