gratis arrangement

Fullbooket! Tech-frokost: Bli med bak kulissene til NRKs innovasjonsarbeid

Hvordan jobber NRK med innovasjon og teknologi, og hva kreves for å lage fremtidens tv-produksjoner?

NB. Dette arrangementet er avholdt

29. august fra kl. 9-10 flytter vi tech-frokosten ut av huset og inn til NRK, en av Digital Norway sine eiere.

NRK er kjent for sitt sterke fagmiljø innen innovasjon og utvikling, der teknologi har en svært sentral plass.

Denne morgenen vil du få et eksklusivt innblikk i hvordan NRK bruker teknologi, og hvorfor innovasjon og testing er kritisk. Det vil også bli et spesielt fokus på XR-teknologi – hva det er og hvordan den brukes i studio. Kanskje vi også får se hvordan NRK bruker droner i sine produksjoner.  

Fasilitatoren

  • Våre teknologifrokoster er en del av Fasilitatoren, hvor vi gjennom arrangementer, fysiske kurs og workshops bygger kompetanse om ny teknologi.

Praktisk informasjon

Oppmøte i TV-resepsjonen hos NRK Marienlyst kl. 08.30 den 29. august 2023. Det er begrensede plasser, derfor må du melde deg på for å delta. Arrangementet varer til kl. 10.00. Det blir servert lett frokost og kaffe.  

Adresse for oppmøte: 
TV-resepsjonen NRK, Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1, 0340 Oslo 

Disse vil du møte:

Erik Løvgren, Leder Innovasjon og utvikling

Erik er ansvarlig for innovasjon og utvikling i Produksjonsavdelingen, og leverer til hele NRK. Han skaper rom for å teste, prøve, feile og lære, analyserer trender og følger tett med på det internasjonale markedet.  

Barbara Jahn, Avdelingsleder for Produksjonsavdelingen

Barbara leder NRKs Produksjonsavdeling. Hun har tidligere jobbet både som programleder i radio, innholdsprodusent i tv/radio og som ansvarlig for eksternt innkjøp til NRK. Barbara har det overordnede ansvaret for avdelingen som gjør innhold levende.   

Tarald Moe Bjølseth, Teknisk leder

Tarald er teknisk operativt ansvarlig for gjennomføringen av direkte tv-produksjoner. Han er ute i felt, og er en ivrig bidragsyter til å implementere morgendagens tv-teknologi.

Herman Gudesen, Medieingeniør – Grafikkoperatør med fagansvar

Herman utvikler og tester grafiske løsninger i NRK. Han har stått i bresjen for å teste AR/XR i ulike produksjoner og jobbet som grafikkoperatør på tv-sendinger.

Hilde Frøisland, Medieingeniør Luftfoto

Hilde har ansvar for NRKs dronevirksomhet. Hun jobber mot Luftfartsmyndighetene og de ulike sikkerhets-aspektene som gjør at NRK kan fly droner der få andre kan.