læringsreise

Kursprogram Bærekraft

UN Global Compact Norge og DigitalNorway inviterer til en læringsreise i bærekraft; om grønne trender, rapportering og digitalisering. Dette er ditt startsted for å komme i gang i din bedrift!

Hva betyr bærekraft i praksis for bedriften?

Bærekraft er ikke det samme som merarbeid, eller det motsatte av lønnsomhet. Vi vil vise at det tvert imot kan handle om effektivisering og nyskaping; om å rigge seg for fremtiden med digital teknologi og nye forretningsmodeller, og om å ikke bare henge med i tiden – men få et fortrinn!

Silhuett av mann i solnedgang ved siden av vindmølle

Lær hvordan du arbeider med bærekraft!

Hvilke krav kommer fremover? Hva må du rapportere på? Hvordan jobbe med kommunikasjon og bærekraft? Og hvordan henger bærekraft sammen med digitalisering? Alt dette med mer vil du få innsikt i i denne kursrekken.

Vi inviterer til læringsreise med en kombinasjon av e-læringskurs, digitale samlinger og fysisk samling til slutt. Velkommen!

Kursinfo

  • Programmet går over fire uker med oppstart 10. januar. Total tidsbruk i løpet av de fire ukene er ca 6 timer, pluss fysisk samling i Tromsø.
  • Digitale samlinger 11., 18. og 25. januar kl 10.00. Fysisk samling i Tromsø 1.februar kl 10.00-14.00
  • Få tilsendt 4 korte kursmoduler, relevante artikler og delta på tre samlinger.
  • Deltakeravgift: 15.000,- pr bedrift eks mva.

Hvordan er læringsreisen bygget opp?

Fleksibelt: Læringsreisen består av kursdeler delt opp i passelige porsjoner, går over fire uker, og er satt opp slik at du kan ta de ulike delene når det måtte passe deg.

📩 Nettbasert: Kursmaterialet ligger i vår kursportal. Vi sender deg e-poster som tar deg inn i ulike moduler av vår Veiviser i bærekraft og digitalisering. Veivisere er praktiske guider som tar deg steg for steg gjennom et tema. Du kan når som helst gå ut av veiviseren, og fortsette læringen på et senere tidspunkt.

💻 Lær fra eksperter: Underveis i læringsreisen setter vi opp digitale samlinger der du hører fra eksperter, kan stille spørsmål, og få konkrete tips til hvordan du kan arbeide på best mulig måte for å utnytte styrkene som ligger i bærekraft og digitalisering. I tillegg sender vi ut artikler om temaet som går mer i dybden på ulike problemstillinger, og du får tilgang til et verktøy du kan benytte deg av.

11. januar kl. 10.00-10.30: Kick-off og introduksjon til emnet

I denne første samlingen får du svar på:

  • Hva en læringseise er, og hva du lærer i denne læringsreisen – med Sigri Sevaldsen fra DigitalNorway
  • En gjennomgang av kursprogrammet – med Lotte Lindbjør fra UN Global Compact Norge

18. januar kl. 10.00-12.00: Bærekraft: strategi og forankring

1. Hva er bærekraft, og hvorfor er det relevant for meg og min bedrift – Kim Noguera Gabrielli, adm dir UN Global Compact Norge

2. Bærekraftsstrategi og engasjement for bærekraft hos ansatte -Guro Steine, Konserndirektør kommunikasjon og bærekraft, GK Gruppen

Guro deler sine tips og råd til hvordan bygge en vellykket bærekraftsstrategi og hvordan skape engasjement rundt bærekraft hos de ansatte. Uansett om selskapet ditt har kommet langt i deres bærekraftsarbeid eller er i startfasen, så vil dette kurset være nyttig for å skape størst mulig effekt for både mennesker, klima og miljø og økonomi.

Om foredragsholderen: Guro Steine startet i GK Gruppen i 2020 og har overordnet ansvar for kommunikasjon og bærekraft i konsernet. Steine er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og kom til GK fra stillingen som markeds- og kommunikasjonsdirektør i KPMG. Hun har tidligere blant annet arbeidet som kommunikasjonssjef ved Oslo Børs og har også jobbet i Samferdselsdepartementet og i Sparebankforeningen.

25. januar kl. 10.00-12.00: Rapportering og kommunikasjon

1. Hvordan kommunisere bærekraftshistorien din – Calum Revfem / The Governance Group
Hvordan forteller du en fengslende historie om bærekraftsreisen din? En som er troverdig, overbevisende og interessant. Vi vil utforske en velfungerende oppskrift på god bærekraftsrapportering og annen ekstern kommunikasjon om dine bærekraftsresultater.

Merk: Dette innlegget holdes på engelsk.

2. Lokalt eksempel – Alf-Gøran Knutsen, Daglig leder i Kvarøy Fiskeoppdrett

Bærekraft i laksenæringen: Alf-Gøran Knutsen deler hvordan Kvarøy gjennom direkte kontakt med kunde i USA(Whole Foods Market) var tidlig ute med å jobbe for å bedre bærekraften i næringen. Dette har gjort Kvarøy til en pioner i næringen med sin gjennomsertifiserte produksjon av laks.

Om foredragsholderene:
Calum er en internasjonalt anerkjent ekspert på bærekraftsrapportering i GRI med over 10 års erfaring som GRI-rapportrådgiver og sertifisert kursholder. Han ble ansatt i The Governance Group i 2020. Calum holder ofte foredrag om bærekraftsrapportering, dets formål og fremtidige retning.  

Alf-Gøran er daglig leder for Kvarøy Fiskeoppdrett siden 2008. Han har gjennom de siste 10 årene utviklet Kvarøy dit det er i dag som en av de mest bærekraftige produsentene av laks i Norge med egen merkevare i USA.

1. februar kl. 10.00-14.00: Fysisk samling i Tromsø – Hvordan komme i gang?

Vi jobber videre med verktøykassa til DigitalNorway, og jobber med blant annet vesentlighetsanalyser, interessenter, prioriteringer og mål. Her vil deltakerne jobbe tett, både internt i egen bedrift og/eller samme bransje, på tvers av bransjer og sammen med veiledere tilstede på samlingen. 

Om UN Global Compact Norge

UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Norgeskontoret, som ledes av Kim Gabrielli, ble opprettet høsten 2019. Mange av de største norske selskapene, men også mange små og mellomstore bedrifter samt organisasjoner er medlemmer i Norge. UN Global Compact er både verdens og Norges største bedriftsnettverk for bærekraft med over 14.000 bedriftsmedlemmer globalt og rundt 350 medlemmer nasjonalt. I Norge hjelper organisasjonen sine medlemmer i bærekraftsarbeidet, gjennom ulike innovasjonsarenaer kalt løsningsplattformer, kurs, informasjon og arrangementer.

Om DigitalNorway

DigitalNorway er en non-profit virksomhet startet i 2017 av flere norske næringslivsaktører med støtte fra offentlig sektor. Vi jobber med å sikre arbeidstakere og virksomheter i Norge tilgang til kunnskap og nettverk de trenger i en digital verden.

Dette gjør vi gjennom å tilby gratis kurs, guider, læringsreiser og digitale samlinger. DigitalNorway driver også frem større samarbeidsprosjekter innen deling av data som bidrar til digitaliseringen av norsk næringsliv.

Påmelding

Jeg vil delta

Meld deg på innen 5. januar for å lære om hva kombinasjonen av digitalisering og bærekraft handler om: effektivisering og nyskaping, å rigge seg for fremtiden med digital teknologi og nye forretningsmodeller, og om å ikke bare henge med i tiden – men å få et fortrinn!

Læringsreise – bærekraft

  • Korte moduler, webinar og relevante artikler

Meld deg på