Leses av mennesker og maskiner

Leses av mennesker og maskiner 

API-er finnes i mange formater (eller kodespråk). De vanligste er utformet på en slik måte at de kan leses av både mennesker og maskiner, slik at de er mest mulig enkle å jobbe med. Til venstre ser du et konkret eksempel på det. Du trenger selvfølgelig ikke å finstudere det, men det gir deg kanskje et bedre bilde av hva vi snakker om?  

Eksempelet er fra et av Entur sine API-er, altså selskapet som samler og tilgjengeliggjør reisedata fra alle kollektivselskap i Norge. Det viser sanntidsstatus for en buss, og du kan faktisk ganske enkelt se hvilken informasjon som gis innenfor de forskjellige rammene: Vehicle activity … recorded at time … progress between stopsOg så videre.  

Samtidig er informasjonen satt opp på en strukturert og programmatisk måte som gjør det mulig for et annet datasystem å vite nøyaktig hvor den skal finne bestemt informasjon til enhver tid. Rammene er alltid de samme, mens innholdet (eller dataverdien, for eksempel hvor bussen befinner seg akkurat nå) er det som endrer seg. Det er et API som dette Google Maps ville hentet rutetidene fra i eksempelet fra leksjon 1.