læringsreise

Cybersikkerhet

Denne læringsreisen er en del av LOs kursprogram “Digitalisering for tillitsvalgte”

Terje-Olav-Olsson, LO

Forstå verdien av god sikkerhet

– God sikkerhet starter med god kunnskap. Vi håper derfor at denne læringsreisen kan gjøre det lettere å forstå verdien av god sikkerhet, slik at det kan settes høyt nok opp på agendaen, sier LO-sekretær Terje Olsson.

Olsson har selv testet kursmaterialet i cybersikkerhet.

🔓 Ta sikkerhet på alvor!

– Sikkerhetsarbeidet er virksomhetens ansvar, men tillitsvalgte kan være med å motivere ansatte for økt oppmerksomhet om IT-sikkerhet, sier Olsson.

LO og DigitalNorway starter opp høstens læringsreiser for tillitsvalgte med dette brennaktuelle temaet. Læringsreisen i cybersikkerhet forklarer hvordan ting henger sammen, og gir gode eksempler og råd på veien.

Webinardatoer

Underveis i læringsreisen blir du invitert til å delta på tre ulike webinarer. Sett av datoene allerede nå!

18. oktober kl. 12:00-12:30 (sendes i opptak om du melder deg på etter 18.oktober)
Kick-off for læringsreisen med LO og DigitalNorway. Kort innføring i hva læringsreisen byr på

27. oktober kl. 13:00-14:00:
Ekspertwebinar med Wiggo Wilhelmsen, direktør for cybersikkerhet i Visolit

29. oktober 09:00-09:30:
“Ettersnakk”, oppsummering av læringsreisen, tilbakemeldinger og diskusjon om hva vi har lært

Kursinfo

  • Varighet: E-postutsendelser til 29. oktober; meld deg på innen 26. oktober
  • Kurset er 100% nettbasert, delt opp i små moduler, og tar totalt 2,5-3 timer å gjennomføre
  • Få tilsendt 5 kursmoduler, relevante artikler og tilgang til webinar

Hvem er kurset for?

Cyberkriminalitet er et problem som påvirker alle nivåer i en bedrift. Det er et felles ansvar – og det starter med deg.

Det er ikke et spørsmål om hvis, men et spørsmål om når. Alle kan bli utsatt for cyberkriminalitet, både små og store bedrifter, offentlige og private, og ikke minst privatpersoner.

Kurset passer for alle, uansett forkunnskaper. Kursmaterialet finner du i vår kursportal, og i tillegg til å få tilsendt tilgang til kursmoduler på e-post, sender vi deg relevante artikler og holder ekspertwebinar der du kan spørre om det du måtte lure på.

Du får en grunnleggende innføring i cybersikkerhet. Du vil blant annet bli kjent med forskjellige former for trusler og hva du kan gjøre for å beskytte deg, lære om trusselaktørene og få tips til gode rutiner og forholdsregler.

I læringsreisen lærer du om hvordan du best mulig beskytter deg mot cyberkriminalitet, hvilke metoder de kriminelle benytter seg av, og hvordan du og din organisasjon kan forberede dere på et angrep – og takle det bedre når det inntreffer.

Få med deg resten av organisasjonen

For å få best mulig effekt av denne læringsreisen oppfordrer vi deg til å sørge for at så mange som mulig i organisasjonen tar del i læringsreisen.

TIPS: Send linken til påmelding videre til andre i organisasjonen, og arranger en «sikkerhetslunsj» mot slutten av læringsreisen der dere diskuterer hva dere har lært!

Hvordan er læringsreisen bygget opp?

✍ 100% fleksibelt: Læringsreisen gir en grunnleggende innføring i cybersikkerhet, går over to uker, og er satt opp slik at du kan ta de ulike delene når det måtte passe deg. Du kan selv velge om du vil være med på webinaret i det det avholdes, eller om du ønsker å se det via link til opptak som sendes ut i ettertid.

📩 100% nettbasert: Kursmaterialet ligger i vår kursportal. Vi sender deg e-poster som tar deg inn i ulike moduler av vår Veiviser i sikkerhet. Veivisere er praktiske guider som tar deg steg for steg gjennom et tema. Du kan når som helst gå ut av veiviseren, og fortsette læringen på et senere tidspunkt.

💻 Lær fra eksperter: Underveis i læringsreisen setter vi opp webinar der du hører fra eksperter innen cybersikkerhet, kan stille spørsmål til ekspertene, og der du får konkrete tips til hvordan du kan arbeide på best mulig måte for å forhindre og å takle angrep. I tillegg sender vi ut artikler om temaet som går mer i dybden på ulike problemstillinger.

Om DigitalNorway

DigitalNorway er en non-profit virksomhet startet i 2017 av flere norske næringslivsaktører med støtte fra offentlig sektor. Vi jobber med å sikre arbeidstakere og virksomheter i Norge tilgang til kunnskap og nettverk de trenger i en digital verden.

Dette gjør vi gjennom å tilby gratis kurs, guider, læringsreiser og webinarer. DigitalNorway driver også frem større samarbeidsprosjekter innen deling av data som bidrar til digitaliseringen av norsk næringsliv.

Påmelding

Jeg vil delta!

Få en grunnleggende innføring i cybersikkerhet, bli kjent med forskjellige former for trusler og hva du kan gjøre for å beskytte deg, og få tips til gode rutiner og forholdsregler. Kurset er gratis for deg som er tillitsvalgt for en bedrift eller virksomhet i et LO-forbund. Påmeldingsfrist 26. oktober.