Introkurs

Hva er og hvordan bruke ChatGPT?

Lær deg det viktigste om chatboten ChatGPT – kunstig intelligens, språkmodell og chatbot.

20 minutter

6 kapitler

For nybegynnere

Introkurs

Om kurset

Det er liten tvil om at roboter i årene fremover vil overta mye av det manuelle arbeidet fra mennesker – også når det kommer til kunnskaps- og tekstarbeid. Med chatboten ChatGPT er den fremtiden brått kommet mye nærmere – men hvorfor er det slik? Og hvordan fungerer egentlig ChatGPT? Ta dette kurset for å få oversikt!

ChatGPT er en kunstig intelligent chatbot som du kan spørre om hva som helst. Men kan vi egentlig stole på et ord av det ChatGPT skriver - hvor smart og intelligent er den – og hva vil det bety for oss mennesker når kunstig intelligens er blitt så bra? Dette er spørsmål mange i arbeidslivet og utdannigsektoren stiller seg nå.

Kort fortalt om ChatGPT

ChatGPT er en avansert tekstgenereringsmodell utviklet av OpenAI. Denne modellen er kjent for å kunne generere meningsfulle og naturlige setninger basert på et gitt input. 

En vanlig måte å bruke ChatGPT på er å gi modellen en setning eller et spørsmål, og la modellen generere en respons. Man kan også bruke modellen til å fullføre en setning eller en tekst, eller til å generere ny tekst basert på et gitt emne.

ChatGPT kan brukes til en rekke formål, inkludert:

 1. Tekstgenerering: Modellen kan generere naturlig tekst, som kan brukes til å skrive artikler, blogginnlegg, noveller og mer.
 2. Samtalegenerator: Modellen kan brukes til å skape en virtuel assistent eller en chatbot som kan svare på spørsmål og utføre oppgaver.
 3. Autocomplete: Modellen kan brukes til å fullføre setninger eller tekster, noe som kan spare tid og øke produktiviteten.
 4. Kreativ skriving: Modellen kan hjelpe forfattere eller kreative skribenter å generere nye ideer og setninger.
 5. Språkoversettelse: Modellen kan brukes til å oversette tekst fra ett språk til et annet.

Og forresten, du? Alt du har lest siden «Kort fortalt om ChatGPT» er skrevet av ChatGPT selv. Det er noen få feil – men det er stort sett ganske overbevisende, hva? Dette var også gjort med en nå litt eldre versjon. La oss bli kjent med hvordan det fungerer.

Dette lærer du i kurset: 

 • Hva er ChatGPT?
 • Hva kan du bruke det til?
 • Hvordan kan du få mest ut av ChatGPT?
 • Hva er forskjellig i ChatGPT Plus- den betalte versjonen?
 • Hvordan vil teknologien påvirke fremtidens jobber og liv?
 • Hva er de største gevinstene – og de største farene?

Oppdatert med ChatGPT Plus

ChatGPT har vært gratis å bruke siden lanseringen før jul 2022. Dette kurset ble lansert kort tid etter. 

Våren 2023 lanserte OpenAI imidlertid også en betalt versjon, ChatGPT Plus, der du får tilgang til en enda nyere og bedre versjon av språkmodellen deres. Dette kurset er oppdatert i en ny versjon med alle mulighetene som finnes i ChatGPT i 2024, hva det kan og bør brukes til, og hva som er beste praksis.

🎧 Kurset tilbys i tekst og lydformat


Få gratis tilgang!

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

  Registrer