Introkurs

Hva er og hvordan bruke ChatGPT?

Lær deg det viktigste om chatboten ChatGPT – kunstig intelligens, språkmodell og chatbot.

20 minutter

6 kapitler

For nybegynnere

Introkurs

Om kurset

Det er liten tvil om at roboter i årene fremover vil overta mye av det manuelle arbeidet fra mennesker – også når det kommer til kunnskaps- og tekstarbeid. Med chatboten ChatGPT er den fremtiden brått kommet mye nærmere – men hvorfor er det slik? Og hvordan fungerer egentlig ChatGPT? Ta dette kurset for å få oversikt!

ChatGPT er en kunstig intelligent chatbot som du kan spørre om hva som helst. Men kan vi egentlig stole på et ord av det ChatGPT skriver - hvor smart og intelligent er den – og hva vil det bety for oss mennesker når kunstig intelligens er blitt så bra? Dette er spørsmål mange i arbeidslivet og utdannigsektoren stiller seg nå.

Kort fortalt om ChatGPT

ChatGPT er en avansert tekstgenereringsmodell utviklet av OpenAI. Denne modellen er kjent for å kunne generere meningsfulle og naturlige setninger basert på et gitt input. 

En vanlig måte å bruke ChatGPT på er å gi modellen en setning eller et spørsmål, og la modellen generere en respons. Man kan også bruke modellen til å fullføre en setning eller en tekst, eller til å generere ny tekst basert på et gitt emne.

ChatGPT kan brukes til en rekke formål, inkludert:

 1. Tekstgenerering: Modellen kan generere naturlig tekst, som kan brukes til å skrive artikler, blogginnlegg, noveller og mer.
 2. Samtalegenerator: Modellen kan brukes til å skape en virtuel assistent eller en chatbot som kan svare på spørsmål og utføre oppgaver.
 3. Autocomplete: Modellen kan brukes til å fullføre setninger eller tekster, noe som kan spare tid og øke produktiviteten.
 4. Kreativ skriving: Modellen kan hjelpe forfattere eller kreative skribenter å generere nye ideer og setninger.
 5. Språkoversettelse: Modellen kan brukes til å oversette tekst fra ett språk til et annet.

Og forresten, du? Alt du har lest siden «Kort fortalt om ChatGPT» er skrevet av ChatGPT selv. Det er noen få feil – men det er stort sett ganske overbevisende, hva? Dette var også gjort med en nå litt eldre versjon. La oss bli kjent med hvordan det fungerer.

Dette lærer du i kurset: 

 • Hva er ChatGPT?
 • Hva kan du bruke det til?
 • Hvordan kan du få mest ut av ChatGPT?
 • Hva er forskjellig i ChatGPT Plus- den betalte versjonen?
 • Hvordan vil teknologien påvirke fremtidens jobber og liv?
 • Hva er de største gevinstene – og de største farene?

🎧 Kurset tilbys i tekst og lydformat


Få gratis tilgang!

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

  Registrer