Introkurs

Hvordan bruke generativ kunstig intelligens?

En kjapp guide til praktiske verktøy du kan ta i bruk for å effektivisere din arbeidshverdag med kunstig intelligens

15 minutter (15 minutter ekstra hvis utforsking underveis)

8 moduler

For nybegynnere

Introkurs

Generativ kunstig intelligens (KI) i praksis

Hvilke KI-verktøy kan du ta i bruk for å forenkle din arbeidshverdag og hvordan bruke dem riktig? 

Du vet kanskje at KI kan hjelpe til med å jobbe på nye måter med tekst, bilde, video, lyd, og mye, mer. I dette kurset får du noen tips til ulike typer KI-verktøy, hva du kan bruke de til og hvordan du kan bruke slike verktøy på en trygg måte.

For å illustrere dette i praksis har vi i blant benyttet oss av nettopp KI-verktøy til å lage et kurs om KI-verktøy. For å gjøre det enkelt vil du se dette symbolet hver gang vi har sitert en chatbot: 🤖

Bildet over er laget av verktøyet DALL-E 2 med funksjonen "surprise me", der forslaget den kom opp med var et bilde av "a stained glass window depicting a robot".

Generativ kunstig intelligens (KI) bruker maskinlæringsteknikker for å generere nytt innhold som ligner på menneskeskapt innhold – for eksempel tekst, bilder, lyd og video. Generativ betyr at den ikke bare tolker informasjon, men også skaper originalt innhold.

Kort fortalt er generativ KI trent opp på store mengder data for å lære mønstre, og deretter generere nytt innhold basert på disse mønstrene.

Allerede nå finnes det en haug med KI-verktøy som ligger ute på internett, som kan forenkle arbeidshverdagen din. I dette kurset vil du få en oversikt over noen av disse verktøyene og hvordan du kan bruke dem smart.

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for nybegynnere og er en god start for å få oversikt over noen av mulighetene som ligger i KI-verktøy. Det passer også for deg som kanskje har testet ut ChatGPT, men ønsker å lære mer om hvordan du kan bruke verktøyene smart for å få bedre resultat.

Hva lærer du?

  • Hva generativ kunstig intelligens er
  • Hvordan du kan formulere bedre spørsmål til kunstig intelligens for å få bedre svar - såkalt prompt engineering, eller prompting
  • Hvilke verktøy som kan hjelpe deg med å generere tekst, bilder, lyd og video ved hjelp av kunstig intelligens
  • Hvordan fremtiden ser ut for generativ kunstig intelligens

Få gratis tilgang!

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer