Introkurs

Hva gjør du når virksomheten din blir hacket? 

Lær hvordan du lager en beredskapsplan for digitale angrep

15 - 20 minutter

3 moduler

For ledere

Introkurs

Om kurset

Cybersikkerhet er viktig – det vet du. Men vet du hva du gjør om alle datasystemene på jobb plutselig forsvinner? I dette kurset lærer du om digital beredskap – og hvordan du best håndterer et cyberangrep.

Plutselig blir du logget ut fra PC-en. Du får ikke tilgang til e-post eller arbeidsverktøy på mobilen heller.  Så får du et varsel om at sensitive data ligger ute på det mørke nettet. Hackere har tatt kontroll på IT-systemene og krever to millioner for å låse opp krypteringen. 

Stadig flere norske virksomheter utsettes for slike angrep. Uten en plan for hva du skal gjøre når alarmen går, risikerer du at det tar måneder før du er tilbake i normal drift. For mange små og mellomstore bedrifter kan dette bety konkurs og tapte arbeidsplasser.

Heldigvis trenger det ikke være komplisert å utarbeide en digital beredskapsplan. Legger du ned litt tid og innsats, kan det være nok til å avverge økonomiske tap i mangemillionersklassen.

I dette kurset lærer du hvordan dere går frem for å styrke den digitale beredskapen i virksomheten, og hvordan dere utarbeider en plan som kan få virksomheten raskere tilbake til normalen.

Innholdet i dette kurset er basert på anbefalinger fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Norsk senter for informasjonssikring samt innsiktsintervjuer med fageksperter i Telenor, DNB og DNV. Du vil også møte de i korte videofilmer i kurset.

Lykke til!

Ta kurset for å lære: 

🛡️ Hvorfor virksomheten din er et mål for digitale angrep 

🔒 Hva en digital beredskapsplan bør inneholde

🚨 Hvordan dere kartlegger virksomheten og IT-systemene deres

💻 Hvordan dere fordeler ansvar og roller under et angrep

⚠️ Hvem dere bør kontakte når dere blir angrepet

👩‍💻 Hvordan dere kommer dere tilbake til normal driftFå gratis tilgang!

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer