introkurs

Forstå grunn­leggende program­mering

Lær det grunnleggende om programmering – og bli mer trygg med datamaskiner og alt som er digitalt.

20 minutter

4 moduler

Passer for alle

Introkurs

Om kurset

Hva er programmering, hvordan fungerer det, og hva brukes det til? I dette introkurset lærer du å gjenkjenne hvilke problemer virksomheten din har som programmering kan bidra til å løse – og hvordan du kan snakke om det på en nyttig måte med dem som står for selve kodingen. 


Forstå hva programmering er, hvordan det fungerer, og hva det brukes til – for å gi deg selv en fordel!

Klarer du deg helt uten digital teknologi i jobben og hverdagen din? Da ville du neppe lest dette. (Dessuten leter Norge rundt-redaksjonen etter deg). 

Det digitale er overalt. Og likevel, la oss være ærlige: Det er de færreste av oss som helt forstår hvordan det fungerer. Alt dette med data, algoritmer og programmering … det kan virke uforståelig og overveldende.

Men ved ikke å sette oss litt inn i det – når det tross alt er så viktig! – gir vi oss selv et handikap. Eller for å snu på det: Forstå litt om hva programmering er, hvordan det fungerer og hva det brukes til – så gir du deg selv en fordel. 

Det er nettopp dette du vil lære i dette kurset. 

Kurset lærer deg ikke å programmere løsninger på vanskelige ligninger, forutsi hvordan aksjekursen kommer til å svinge eller å utvikle avansert programvare. 

Men du vil lære å gjenkjenne hvilke problemer virksomheten din har som programmering kan bidra til å løse – og hvordan du kan snakke om det på en nyttig måte med dem som står for selve kodingen. 

De grunnleggende prinsippene er dessuten mye enklere å lære enn du sikkert forestiller deg. Klikk deg i gang med kurset for å starte å lære!


Få gratis tilgang

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer