dybdekurs

Datareisen

I dette kurset vil du lære om hva data og digitalisering gjør med oss og samfunnet vi er del av, hvordan det skaper verdi, hva slags teknologi som ligger bak – og hva du selv kan gjøre for å få en hånd på rattet.

10 timer

5 kapitler

Passer for alle

Dybdekurs

Om kurset

Datareisen er et kurs om data – og hvordan det påvirker deg, meg og samfunnet rundt oss. Det tar cirka 10 timer å lese seg gjennom kurset som på mange måter er en digital lærebok om data– men du kan gjøre dette i ditt eget tempo, når det passer deg.

Forstå data og den digitale verden

Ikke bare er data nøkkelen til mer og bedre innsikt. Data er også en forutsetning for (og samtidig et produkt av) alle digitale teknologier, dingser og tjenester – fra sosiale medier til nettbutikker, treningsklokker, tingenes internett og kunstig intelligens. Data er like viktig for disse som oksygen er for deg og meg.

Ta kurset for å lære

  • Hva er egentlig data og digitalisering – og hva har det å si for meg som privatperson, for arbeidsplassen min og for samfunnet?
  • Hva er teknologien bak data? Hvilke teknologier er data avhengig av – og hvilke teknologier er avhengige av data?
  • Hva slags typer data finnes? Hvor finner du dem – og hvordan kan du samle dem inn?
  • Hvordan kan du forberede og klargjøre data på en fornuftig måte?
  • Hvordan vi endelig kan ta dataene i bruk for å oppnå mer og bedre innsikt og hente ut verdi - rapportering, analyse og visualisering av data

Start kurset her!

DYBDEKURS:

Datareisen

Datareisen er et digitalt kurs om data – og hvordan det påvirker deg, meg og samfunnet rundt oss. Det tar cirka 10 timer å klikke seg gjennom kurset – men du kan gjøre dette i ditt eget tempo, når det passer deg.

Videreutdanning på UiB

Datareisen er utviklet i samarbeid med UiB og inngår i en etter- og videreutdanning som tilbys fra høsten 2023. Programmet består av 3 emner som tar for seg data og digitalisering. Første emne ut er introduksjonsemnet "Fantastiske data", som er 100% nettbasert og går over 7 uker. Emnet gir 3 studiepoeng. Mer informasjon finnes på UiB sine nettsider:

Få gratis tilgang til resten av vår kurskatalog

For tilgang til datareisen, må du klikke deg videre inn til kurset via linken over. (Gå til "Start kurset her!") Du kan også få tilgang til alle våre andre kurs ved å registrere en bruker.

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer