introkurs

Hvordan beskytte deg mot cyber­angrep?

Hvem er de cyberkriminelle? Hvilke metoder bruker de? Hvordan kan du sikre deg mot cyberangrep?

15 minutter

4 moduler

For alle

Introkurs

Om kurset

Det finnes idag mange former for cyberkriminelle, og de har ulike forutsetninger og motiver bak cyberangrep. I dette kurset kan du lære mer om hvordan du kan beskytte deg og styrke din digitale sikkerhet.

Har du noen gang stoppet opp og lurt på hvor sårbare vi egentlig er i det digitale landskapet? Med hvert tastetrykk og hvert klikk etterlater vi et digitalt fotavtrykk som kan være både verdifullt og farlig.

Enten du sitter på kontoret eller slapper av med mobilen i sofaen hjemme, er du et potensielt mål for nettkriminelle – som ikke skiller mellom jobb og privat, landegrenser eller tidssoner.

I mange av angrepene mot store virksomheter de siste årene, ser man at det nettopp er de ansatte som har vært veien inn: Her har de nettkriminelle lurt folk når de «senker skuldrene» på privaten, og brukt dette for å komme seg forbi ellers solide sikkerhetssystemer.

I dette kurset vil vi utforske truslene og risikoene som lurer rundt hvert hjørne av internett. Vi vil gi deg kunnskap du trenger for å bedre beskytte deg selv og bedriften du jobber i. Du får også se og høre hva som skjedde når Østre Toten kommune ble utsatt for angrep.

Ta kurset for å lære ...

👩‍💻 Hvorfor vi er sårbare for dataangrep og hvilke konsekvenser et sikkerhetsbrudd kan ha

💰 Hvem de cyberkriminelle er, og hva de er ute etter

🛠️ Hvordan ulike former for cyberangrep kan se ut

🔐 Hvordan vi kan beskytte oss mot cyberkriminelle


Få gratis tilgang!

Allerede registrert bruker?

Lær noe nytt!

​ Få tilgang til vårt læringsunivers helt gratis og uforpliktende.

    Registrer