Tech-frokost

Teknologi – en klima­versting?

Teknologi gir fantastiske muligheter, men har også en bakside med store klimautslipp. Vi ser på løsningene!

Arrangementet er avholdt, du kan se det i opptak her:

Teknologi og bærekraft nevnes ofte i samme setning. Men hvor bærekraftig er det egentlig å ta i bruk teknologi?

Denne morgenen får vi besøk av Elisabeth Nissen Eide. Hun vil fortelle hvorfor teknologi og IT-systemer kan føre til store klimautslipp. Så skal vi se på løsningene, med fokus på hva virksomheter og enkeltpersoner kan gjøre for å redusere sine utslipp, blant annet ved hjelp av kunstig intelligens.

Vi får også besøk av Ida Hatlebrekke, direktør for bærekraft i Møller Mobility Group. Hun vil fortelle hvordan konsernet har jobbet med å øke bevisstheten rundt digital bærekraft og hvilke tiltak de jobber med for å redusere utslipp.

Arrangementet blir streamet, så du kan velge mellom fysisk eller digital deltagelse når du registrerer deg. Det er gratis å delta.

Elisabeth Nissen Eide
Elisabeth er jurist og brenner for hvordan teknologi kan bidra til et mer bærekraftig samfunn. Hun har bakgrunn som direktør for bærekraft og compliance i ATEA, samt jobbet i Innovasjon Norge, Advokatfirmaet Haavind og Leger Uten Grenser. Nissen Eide er styremedlem i Circular Norway.

Ida Hatlebrekke, Møller Mobility Group
Ida har jobbet aktivt med klimaledelse og samfunnsansvar de siste 10 årene, blant annet i det sirkulære vekstselskapet Looping og som gründer av Folk Oslo. Hun er aktivt engasjert i samfunnsdebatten og var i 2020 initiativtaker til Grønnvaskingsplakaten. Sammen med Brita Staal er hun fast kommentator i Teknisk Ukeblad.

Praktisk informasjon

Når: 9. april mellom kl. 09-10.

Fysisk deltagelse i Oslo: Oppmøte hos Digital Norway, i Rebel-bygget, Universitetsgata 2, Oslo. Enkel frokost blir servert fra kl. 08.30. Det er begrensede plasser, så husk å bestill billett i skjemaet på denne siden.

Digital deltagelse: Registrer din deltagelse i skjemaet, så får du tilsendt link til arrangementet dagen før.

paamelding

Tech-frokost leveres av Digital Norway i samarbeid med NHO

paamelding

paamelding