fbpx

DigitalNorway bidrar til kompetanseløft for industri-Norge

Sammen med Aker ASA og Cognite, har DigitalNorway utviklet Industrial Digital Academy, et åpent og gratis kompetansehevingsprogram for industrielle næringer. Målet er å sikre ny digital kompetanse for en hardt rammet industri.

Norske næringer står midt i en krevende tid og behovet er stort for et kompetanseløft innen digitale ferdigheter. DigitalNorway jobber derfor tett med de største aktørene i norsk næringsliv for å utvikle kompetanseprogrammer som treffer der behovet er størst.

– Samarbeidet med Aker og Cognite om Industrial Digital Academy bygger på vårt felles ansvar og interesse av at arbeidsstyrkene i Norges industrielle næringer får tilgang til ny og relevant digital kompetanse, som blir helt avgjørende for et fremtidsrettet norsk næringsliv. Vi håper flest mulig bedrifter vil bli med på et digitalt kunnskapsløft, sier Helge Dahl-Jørgensen i DigitalNorway.

For databrukere i industrien

Industrial Digital Acadamy (IDA) er utviklet for dagens og fremtidens databrukere i industrien, de som trenger mer kompetanse og praktisk erfaring med bruk av industrielle data. Kompetanseprogrammet er en kombinasjon av selvstudier og fasiliterte workshops som dekker alt fra grunnleggende ferdigheter, til mer avansert innhold og praktisk trening i bruk av industrielle data til analyse og datavisualisering.

DigitalNorway bidrar med relevante kursmoduler til selvstudiet. Kursene består av introduksjoner til viktige temaer og teknologiområder som er nødvendig for å kunne skape verdi gjennom bruk av data.

Cognite bidrar med fasiliterte webinarserier hvor deltagere går dypere i tematikker og blant annet jobber praktisk med industrielle data og visualiseringsløsninger. Kursene bruker Cognites sin industrielle plattform for tilgang til reelle industrielle data. Cognite administrerer også læringsportalen IDA, der deltagere vil finne kurs og kan melde seg på webinar serier og praktiske trening.

Norske bedrifter kan registrere seg via www.IndustrialDigitalAcademy.com og deretter tilby nettbaserte kurs gratis til sine permitterte og ansatte. Kursene tilbys på ulike nivåer og har ulike forløp, tilpasset kompetansenivå.

Fakta
Om DigitalNorway:

DigitalNorway er en non-profit som skal gjøre det enklere for norsk næringsliv å lykkes med digitalisering.

Grunntanken bak initiativet er at vi deler der vi kan, og konkurrerer der vi må. For at vi skal oppnå økt konkurransekraft internasjonalt, er vi nødt til å stå sammen og bli bedre til å dele kunnskap, kompetanse og erfaringer.

>> Vil du holde deg oppdatert? Meld deg på DigitalNorways ukentlige nyhetsbrev!

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.