Digitale teknologier

Lær om teknologi på 20-60 minutter.

Noen teknologier har kommet langt i utviklingen og skaper stor verdi for norske bedrifter i dag, mens på andre teknologiområder venter vi fortsatt på de store gjennombruddene. Noen teknologier gir uante muligheter for innovasjon og skaper nye forretningsmodeller og dynamikker i verdikjeder, der andre hjelper oss med smartere og mer effektive løsninger i driften.

Her finner du en rekke kurs som gir deg den innføringen du trenger for å forstå hva ulike teknologier er og kan brukes til. Kursene er utviklet i samarbeid med blant annet Telenor, Statnett, DNV GL og SINTEF.

  • 5kurs
  • Gratis
  • 20-60minutter per kurs

Aktuelle kurs

Introkurs

Kunstig intelligens

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I dette kurset vil du få en innføring i hva kunstig intelligens egentlig er. Du lærer om begreper som maskinlæring og dyplæring, og du får et innblikk i både muligheter og problemstillinger knyttet til utviklingen innen kunstig intelligens.

254 Moduler0% Fullført

Introkurs

Tingenes internett

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I dette kurset lærer du hva tingenes internett (IoT) er, teknologien bak – og hvordan det anvendes i ulike bransjer.

255 Moduler0% Fullført

Introkurs

RPA – Robotisert prosess-automatisering

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I praksis handler RPA om automatisering av rutineoppgaver. Her får du en innføring i hva RPA er, hvordan det fungerer, hvilken verdi det kan skape for deg og din bedrift, samt veiledning til hvordan du selv kan identifisere prosesser som egner seg for automatisering

254 Moduler0% Fullført

Introkurs

Cybersikkerhet

Grunnleggende innføring på 25 minutter: Cyberkriminalitet er et problem som påvirker alle nivåer i en bedrift. Det er et felles ansvar – og det starter med deg. Dette kurset passer for deg som trenger en innføring i grunnleggende cybersikkerhet.

254 Moduler0% Fullført

Introkurs

Blokkjeder

Grunnleggende innføring på 25 minutter: Blokkjeden ble i utgangspunktet utviklet for å understøtte den digitale valutaen Bitcoin, men teknologien anvendes stadig til nye formål, og i nye bransjer og sektorer. I dette kurset lærer du hva en blokkjede er, hvordan det fungerer i praksis, og hvordan teknologien skaper verdi.

254 Moduler0% Fullført