Digitale teknologier

Lær om teknologi på 20-60 minutter.

Noen teknologier har kommet langt i utviklingen og skaper stor verdi for norske bedrifter i dag, mens på andre teknologiområder venter vi fortsatt på de store gjennombruddene. Noen teknologier gir uante muligheter for innovasjon og skaper nye forretningsmodeller og dynamikker i verdikjeder, der andre hjelper oss med smartere og mer effektive løsninger i driften.

Her finner du en rekke kurs som gir deg den innføringen du trenger for å forstå hva ulike teknologier er og kan brukes til. Kursene er utviklet i samarbeid med blant annet Telenor, Statnett, DNV GL og SINTEF.

  • 5kurs
  • Gratis
  • 20-60minutter per kurs

Aktuelle kurs

+ Medlemskap

Kurs

Kunstig intelligens

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I dette kurset vil du få en innføring i hva kunstig intelligens egentlig er. Du lærer om begreper som maskinlæring og dyplæring, og du får et innblikk i både muligheter og problemstillinger knyttet til utviklingen innen kunstig intelligens.

+ Medlemskap

Kurs

Tingenes internett

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I dette kurset lærer du hva tingenes internett (IoT) er, teknologien bak – og hvordan det anvendes i ulike bransjer.

+ Medlemskap

Kurs

RPA – Robotisert prosessautomatisering

Grunnleggende innføring på 25 minutter: I praksis handler RPA om automatisering av rutineoppgaver. Her får du en innføring i hva RPA er, hvordan det fungerer, hvilken verdi det kan skape for deg og din bedrift, samt veiledning til hvordan du selv kan identifisere prosesser som egner seg for automatisering

+ Medlemskap

Kurs

Cybersikkerhet

Grunnleggende innføring på 25 minutter: Cyberkriminalitet er et problem som påvirker alle nivåer i en bedrift. Det er et felles ansvar – og det starter med deg. Dette kurset passer for deg som trenger en innføring i grunnleggende cybersikkerhet.

+ Medlemskap

Kurs

Blokkjeder

Grunnleggende innføring på 25 minutter: Blokkjeden ble i utgangspunktet utviklet for å understøtte den digitale valutaen Bitcoin, men teknologien anvendes stadig til nye formål, og i nye bransjer og sektorer. I dette kurset lærer du hva en blokkjede er, hvordan det fungerer i praksis, og hvordan teknologien skaper verdi.