læringsreise

Bærekraft og digitalisering

Til deltakere i UN Global Compact Norges “Bærekraftig business i Arktis”: Velkommen til premiere på læringsreise bærekraft!

I starten av september lanserte DigitalNorway en ny veiviser om bærekraft: Et digitalt nettkurs som gir deg verktøyene du trenger for å jobbe med bærekraft, digitalisering og forretningsutvikling i din bedrift.

Som deltaker i UN Global Compact Norges løsningsplattform “Bærekraftig business i Arktis” kan du være en av de første som får teste vår læringsreise som er basert på denne Veiviseren.

Meld deg på innen 23. september for å delta!

illustrasjon av mann ved skrivebord

Hva er en læringsreise?

Alle DigitalNorways kurs og veivisere ligger tilgjengelig på nett helt gratis, der du selv kan opprette bruker for å gå igjennom materialet for å lære deg noe nytt.

En læringsreise er en mer strukturert gjennomgang der vi sammen går igjennom innhold og verktøy.

Gjennom tre korte webinarer går vi i dybden på veiviseren.

Kursinfo

  • Læringsreisen består av korte kursmoduler og korte webinarer
  • Varighet: 28.september – 26.oktober (Totalt 3,5 timer)
  • Kurset er gratis, 100% nettbasert, delt opp i små moduler, og tar totalt ca 3,5 timer å gjennomføre
  • Webinardatoer:
    28.09, 10:00-10:30 – Introduksjon
    19.10, 10:00-10:30 – Verktøykasse
    26.10, 10:00-11:00 -Tilbakemeldinger

Bli en av de første som får teste læringsreisen!

Som non-profit har DigitalNorway som oppdrag å heve kompetansen på digitalisering for bedrifter i Norge. Vi tilbyr læringsreiser på ulike tema – og du er en av de første som får teste tema bærekraft. Deltakelse er kostnadsfritt og det eneste vi ber om i retur er at du gir oss tilbakemeldinger til slutt.

Læringsreisen er bygget opp slik at vi starter med et introwebinar og deretter får du tilsendt én modul av Veiviseren én gang i uken. Så møtes vi igjen for gjennomgang av vår verktøykasse. Denne får du mulighet for å teste, før vi til slutt møtes for oppsummering og innspill.

Hold av datoer for webinar – Zoom-link kommer på mail:

28.09, 10:00-10:30 – Introduksjon av Veiviseren
19.10, 10:00-10:30 – Demonstrasjon av verktøykassen
26.10, 10:00-11:00 – Tilbakemeldinger og diskusjon om hva du har lært

Ta kurset for å lære …

💚 Hva bærekraft kan bety i praksis for deg og bedriften din: utfordringer og muligheter

💻 Hvordan digitale trender og teknologier, fra blokkjede til kunstig intelligens og tingenes internett, henger sammen med bærekraft

👣 Hvordan du kan gå fram for å kartlegge ditt eget avtrykk, og hvordan du går løs på dokumentasjon, krav og sertifiseringer

🌱 Hvordan du kan bruke bærekraft som et salgsargument, samtidig som du unngår grønnvasking

♻️ Hvilke konkurransefortrinn en bærekraftsatsing kan gi, og hvilke muligheter det åpner for å utvikle nye produkter og tjenester 

🛠️ Hvordan du kan forankre bærekraft i virksomheten og i forretningsmodellen, med verktøyene du trenger for å lykkes 

Hvem er kurset for?

Kurset passer for alle, uansett forkunnskaper. Kursmaterialet finner du i vår kursportal, og i tillegg til å få tilsendt tilgang til kursmoduler på e-post, sender vi deg relevante artikler og holder webinar der du kan spørre om det du måtte lure på.

Du får en grunnleggende innføring i sammenhengen mellom bærekraft, digitalisering og forretningsutvikling. Du vil blant annet få innsikt i hva bærekraft kan bety i praksis for deg og bedriften din og hvilke konkurransefortrinn en bærekraftsatsing kan gi.

Kim Gabrielli er daglig leder for UN Global Compact Norge, og er opptatt av at næringslivet ser på omstillingen til bærekraftig drift som en mulighet – og ikke bare en utfordring. Foto: Moment Studio / UN Global Compact Norge

Få med deg resten av organisasjonen

For å få best mulig effekt av denne læringsreisen oppfordrer vi deg til å sørge for at så mange som mulig i organisasjonen tar del i læringsreisen.

TIPS: Send linken til påmelding videre til andre i organisasjonen, og arranger en «bærekraftslunsj» mot slutten av læringsreisen der dere diskuterer hva dere har lært!

Hvordan er læringsreisen bygget opp?

✍ 100% fleksibelt: Læringsreisen går over fire uker, og er satt opp slik at du kan ta de ulike delene når det måtte passe deg. Du kan selv velge om du vil være med på webinaret i det det avholdes, eller om du ønsker å se det via link til opptak som sendes ut i ettertid.

📩 100% nettbasert: Kursmaterialet ligger i vår kursportal. Vi sender deg e-poster som tar deg inn i ulike moduler av vår Veiviser. Veivisere er praktiske guider som tar deg steg for steg gjennom et tema. Du kan når som helst gå ut av veiviseren, og fortsette læringen på et senere tidspunkt.

💻 Lær fra eksperter: Underveis i læringsreisen setter vi opp et webinar der du får introduksjon til læringsreisen, et for gjennomgang av verktøykassen vår på bærekraft og ett innspillswebinar etter endt læringsreise.

Om DigitalNorway

DigitalNorway er en non-profit virksomhet startet i 2017 av flere norske næringslivsaktører med støtte fra offentlig sektor. Vi jobber med å sikre arbeidstakere og virksomheter i Norge tilgang til kunnskap og nettverk de trenger i en digital verden.

Dette gjør vi gjennom å tilby gratis kurs, guider, læringsreiser og webinarer. DigitalNorway driver også frem større samarbeidsprosjekter innen deling av data som bidrar til digitaliseringen av norsk næringsliv.

Påmelding

Jeg vil delta!

Kurset er gratis for deg som er tilknyttet UN Global Compact Norge. Meld deg på innen 23. september for å delta!