«Prototype 1-2-3-4-5!» – Fra idé til grov 3D modell til ferdig produkt

«Prototype 1-2-3-4-5!» – Fra idé til grov 3D modell til ferdig produkt

Foto: Nöffe

Den digitale sparegrisen Nöffe måtte gjennom fem prototyper og hundrevis av intervjuer med foreldre og barn før den var blitt enkel nok.

Nöffe er en nylansert «digital fysisk sparegris» som er wifi-tilkoblet til barnas bankkonto. En høyttaler og en touchskjerm gir beskjed hver gang noen overfører penger til kontoen. Nöffe sjekker saldoen automatisk annenhver time, eller når du rister på den.

Grunnlegger Jens Braathen fikk ideen til Nöffe en vinterdag i 2017 da han og datteren skulle kjøpe et brukt leketelt i Bærum.

– Gutten i huset skulle ha pengene, men siden jeg ikke hadde fysiske penger måtte jeg vippse til foreldrene. Slik gikk gutten glipp av gleden ved å gjennomføre transaksjonen, spenningen i å slippe penger på sparegrisen, vite at pengene ligger der, lære noe om penger og sparing.

Hvordan lære våre digitale barn om penger? Hvilke endringer må til på den klassiske sparegrisen for at den skal passe i det digitale samfunnet, gjenskape den gode følelsen av å putte på pengene?

Braathen samlet sammen et lite team av produktdesignere og gikk i gang med å utvikle prototyper av Nöffe, som hver for seg kom til å spille viktige roller i selskapets utvikling.

Les mer om hvordan de jobbet med prototyping her.