Verden i utvalg

VR inn i fødestuen. 15 år med Facebook. Og Spotify tjener penger! Ukens 10 utvalgte artikler spesielt egnet til høytlesning.

1.
Motherboard.
Stor snakkis denne uken: Hundrevis av dusørjegere hadde tilgang til geolokasjonsdata fra de store teleoperatørene.

2.
Wired
.
Verden kan lære en ting eller to fra Frankrikes plan om å skattelegge Amazon, Facebook Google. Får du ikke med deg EU, gjøre det selv.

3.
New York Times.

Tech splitter arbeidsstyrken i to. Fascinerende innblikk i hvordan folk med høy utdannelse øker lønningene, mens de fleste forblir i lavtlønnede yrker uten klatremuligheter.

4.
Wall Street Journal
.
Slapp av og se på trærne. Kan virtual reality fjerne smerten ved barnefødsel? VR er på vei inn i fødestuen.

5.
DN.
Planet of the apps. Smarte indiske bønder erstatter mellommenn med apper og kunstig intelligens. Høyere pris får de også.

6.
The Verge/TechCrunch.
Spotify tjener penger! Helt sant. De trengte bare 96 millioner brukere først. Og i år regner de med å tape penger igjen.

7.
CNET
Tech helt borte fra Trumps tale. Ikke én om nettnøytralitet, persondata, 5G i State Of The Union-talen. Ingenting.

8.
Strategy + Business
På innsiden av Symantecs teknologitransformasjon. Godt case om en av Silicon Valleys mest fascinerende teknologiske reiser.

9.
The Conversation
Hvorfor bruker folk fortsatt faks? Altså, det er 2019. Likevel er faksen fortsatt sikrere, enklere og fin med innarbeidede vaner.

10.
Wired.
15 år senere og hva er Facebook? Husker du alle gangene Facebook gikk fort i svingene og ødela ting? Det er ikke bare et sted der en tredjedel av menneskeheten sjekker inn regelmessig, nemlig.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.