fbpx

Verdens beste teknologisaker

Egypt bygger ny smart hovedstad. Neil Youngs kamp for fet lyd. Hun varslet verden om Cambridge Analytica. De beste og mest diskuterte teknologisakene fra uken som gikk.

1.
ZDNet
Egypt bygger en ny hovedstad. Den har ikke navn enda, men kommer til å være smart som fy. Og huse mer en 6 millioner mennesker. Bli med på innsiden.

2.
Daily Beast
Facebook og Googles skitne hemmelighet. I virkeligheten er imperiene bygget på søppelpost.

3.
Wired
På innsiden av SpinLaunch, romfartsindustriens største hemmelighet. Selskapet bygger en massiv sentrifuge for å slenge raketter ut i verdensrommet.

4.
David Perell
The Social Media Trap. Folk endrer oppførsel når de vet at noen ser på dem. Og på sosiale medier blir du sett på hele tiden.

5.
Yahoo News!
23andme er i seriøs trøbbel. Det var en kjempeboom i genanalyse som toppet seg i 2018. Nå er bare ikke folk så interesserte lenger.

6.
Independent
Jeg varslet verden om Cambridge Analytica. Fire år senere har ikke Facebook lært noen ting. Og nå skal verdens mektigste land velge ny president igjen.

7.
Neil Patel
SEO er død! Neida. SEO er ikke død, det er bare helt forandret. Bortsett fra at Google fortsatt er kongen og tjener 100 milliarder dollar på det hvert år.  (SEO handler forresten om å være synlig i søkemotorer, og Neil Patel er guruen).

8.
McKinsey
Hvordan AI reduserer utslipp og kutter utgifter i sementfabrikker. Smalt? Absolutt. Men interessant og anvendelig.

9.
Quartz
En oppdatering av en 37 år gammel protokoll kan endre hvordan all musikk høres ut. 1983. Thriller ble sluppet. Og MIDI 1.0. ble til. Og satte standarden for hvordan musikk høres ut. Nå får den en oppgradering. Farvel keyboard?

10.
The Verge
Neil Young mener den nye Macbook Pro høres ut som en Fischer Price-leke. Den gamle heltens heltmodige kamp for høykvalitets audio.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.