fbpx

Verdens beste teknologisaker

Kan Magnus Carlsen overleve kunstig intelligens? Kan verdens største databrikke løse AI? Har personvernfundamentalismen gått for langt? Og andre perler fra ukens verdenslitteratur.

1.
Pro Publica

Utpresningsøkonomien. Slik finansierer forsikringsselskapene selv en økning i antall ransomware-angrep. For selv om virksomheter fint klarer å finne igjen filene de har mistet, betaler forsikringsselskapene villig ut løsepengene. Fordi angrepene er bra for business.

2.
Digital Trends
Kunsten å skape den perfekte katastrofe. På innsiden av verdens beste orkansimulator. 

3.
New York Times

Hertuginnen som kjemper for å beskytte barn på nett. Beeban Kidron har klart å flytte grensene for hvordan teknologiselskaper skal få lov til å snakke med ungene.

4.
Popular Mechanics
Dette er verdens største databrikke. Den er like stor som en ipad og skal brukes til virkelig å løse AI.

5.
New York Times
Jeg besøkte 47 nettsteder. Hundrevis av selskaper fulgte etter meg. Farhad Manjoo fikk sin digitale oppførsel sporet for å se hva de fant ut om ham. Selv ble han ihvertfall overrasket.

6.
Stratechery
Personvernsfundamentalisme. Kanskje Manjoo, fyren i forrige artikkel, har gått for langt, som så ofte er tilfelle med skremselsartikler om personvern? Det mener ihvertfall Ben  Thompson: “Teknologi kan brukes til både godt og ondt, men i rushet etter å peke på det onde er det lett å ignorere det gode”.

7.
The Atlantis
Kan sjakk overleve kunstig intelligens? Datamaskinene fjerner feilene fra sjakk. Og eventyret. (Det er spennende nok, svarer en million nordmenn som sitter klistret i romjulen).

8.
Wired
Den komplette guiden til cyberkrig. Wired har gjort oppsummeringen av cyberkrigtruselen som henger mørk over fremtiden – en ny type konflikt som ignorerer landegrenser og flytter krigen til innbyggere milevis unna fronten.

9.
Quartz
Dommen over en selvkjørende kinesisk bil. Kina satser de også, selvsagt. Og med færre restriksjoner. Og denne kjøreturen var smud, selv om bilen må lære seg hvordan den skal kommunisere med fotgjengere som skal krysse veien.

10.
War on the rocks
Lei av Teknologi? Vil du bli admiral i den russiske marinen isteden? Her er oppskriften.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.