fbpx

Verdens beste teknologisaker

Tim Berners Lee skal redde internett. WeWork beviser at rikinger er de mest lettlurte idotene. Kryptodronningen som rundlurte alle og forsvant. De festligste, beste og mest diskuterte teknologisakene fra uken som gikk.

1.
New York Times
“Jeg oppfant internett. Slik redder vi det.” Slik begynner du en kronikk hvis du heter Tim Berners Lee, og mener det ikke er for sent å innfri løftet om at nettet skal være menneskelig.

2.
The Verge
Det internasjonale Hmong-miljøet tok verdens dølleste teknologi og gjorde noe vakkert med den. De bruker telefonmøtet som radioshow.

3.
New Yorker
Roger McNamee var en av Silicon Valleys tidligste helter. Nå er han en den beskeste kritikeren og ikke så aller verst innsiktsfull.

4.
Jacobin
WeWorks fantastiske kollaps er beviset på at rikinger er de mest lettlurte idotene.

5.
Wall Street Journal
Hvordan en Facebook-ansatt som mener han hjalp Trump vinne valget bruker alt han vet for å velte presidenten ved neste korsvei.

6.
BBC
Hvordan ‘kryptodronningen’ rundlurte verden. Hvordan klarte Ruja Ignatova å lure til seg 4 milliarder pund på kryptovaluta – og så bare forsvinne? Deilig gravejournalistikk.

7.
Tech Crunch
Se Sacha Baron “Borat” Cohen frontalangripe Mark Zuckerbergs ‘skrudde logikk’ om falske nyheter og hat. Den oppegående komikeren holdt et foredrag for evigheten.

8.
DJ Tech Tools
Er virtuell virkelighet diskjockeyens fremtid? Må DJer ta det på alvor eller risikere utryddelse?

9.
NPR
Hvilke av de nye, smarte Wifi-høytalerne høres best ut? En ny generasjon smarte høytalere forbedrer lydkvaliteten. Mye.

10.
BBC
“Folk sa det var slutten på musikkindustrien”. Bransjenestor Jeremy Lascelles forteller om panikken som hjemsøkte musikkbransjen da ulovlig nedlasting bredte om seg, plateselskapene skulle legge ned og saksøke alt som kunne røre seg.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.