fbpx

Verdens beste teknologisaker

Twitrerne som de-trumpifiserer historien. Det hemmelige selskapet som endrer personver for alltid. Den kinesiske AI-invasjonen. De beste og mest diskuterte teknologisakene fra uken som gikk.

1.
The Privacy Issue
Personvern: En krise. Ansiktsgjenkjennelsesteknologi er ute av kontroll. Ringvirkningene er gedigne. Lovgivere må ta seg sammen.

2.
Medium
Grunlegger-blues. Interessant oppgjør med grunnleggermyten fra en fyr som har startet to selskaper og gjort gode exits: “Til tross for dette er de viktigste følelsene jeg sitter igjen fra gründerdagene mine ensomhet og stress.”

3.
Brookings
Den som leder verden i AI i 2030, vil være verdessjef frem til 2100. Det vil kreve voldsom investering, heftig innovasjon og…fine skattesystemer.

4.
The Intercept
Dette er den viktigste saken akkurat nå. The Intercept fordømmer brasilianske myndigheters kriminalisering av journalist Glen Greenwald som et angrep på pressen. Greenwald mottok hackede arkiver.

5.
The New Yorker
Twitter-historikerne som prøver å de-Trumpisere amerikansk historie. Lykke til med det.

6.
Authenticated
I 2020 må du lansere selskapet ditt som et hip hop-merke. Hvordan en karriere i hip hop lærte denne fyren å forstå tech-spillet.

7.
Fortune
 AI i Kina. TikTok er bare førstemann til å gjøre det skarpt i Vesten. Kina håper andre AI-konger som Tencent, Baidu og Alibaba følger på.

8.
New Yorker
Å leve i Alan Turings fremtid. Gitt at verden er blitt en eneste gigantisk Turing-maskin, er det ikke rart at vi fortsatt er besatt av den engelske matematikeren.

9.
New York Times
Det hemmelige selskapet som vil endre personvern for alltid. Det hjelper lovens lange arm med å matche bilder av ukjente med bilder av dem på nettet, og vil i følge en av investorene “føre til en dystopisk fremtid eller noe”.

10.
Last Week Tonight
John Oliver forklarer hva slags nyheter som fortjener et pushvarsel – og ikke.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.