fbpx

Verdens beste teknologisaker

Trump må Twitter-dumpes; hunder som faktisk prater med folk; oppskriften på å stenge ned internett. De morsomste, beste og mest kontroversielle teknologisakene fra uken som gikk.

1.
New York Times
Trump er for farlig for Twitter. Presidenten bryter det sosiale netteverkets regler med overtramp etter overtramp. På tide å stenge ham ute.

2.
New York Times
Teknologien som hjelper hunder å ‘snakke’ med mennesker. Du går deg en tur i parken og hører plutselig en stemme som sier “eieren min trenger hjelp av deg akkurat nå”. Du ser ned og der står det en hund, gitt. 

3.
New Yorker
TikTok ber deg aldri late som du har en god grunn til å være på nett. Den populære kortvideo-appen brenner unge folk gjennom bilder og lyder i lynets hastighet mens de skviser virkeligheten inn i ironisk kortform.

4.
SynchTank
Hvordan kan mennesker og AI samarbeide om å håndtere eksplosjonen av musikkdata. Ben Gilbert gjør et lesverdig dypdykk.

5.
New York Times
Det superhemmelige datasystemet i Det hvite hus. En varsler har sagt at de som jobber der fjernet tilgang til Trumps Ukraina-samtale. Slik funker det.

6.
Gizmodo
Hvor vanskelig ville det vært å stenge ned hele internett? Uten at de anbefaler noen av metodene, har redaksjonen undersøkt hvordan bragden kan gjennomføres. Les videre på eget ansvar.

7.
Ben Evans
Den nye produktiviteten. Vi er midt i en bølge av interessante nye produktivitets-startups, med selskaper som remikser en kombinasjon av lister, grafer, oppgaver, notater, lette databaser, skjemaer og en eller annen form for samhandling, chat eller informasjonsdeling.

8.
Fast Company
En kortfattet historie om den viktigste økonomiske teorien i teknologi. For 20 år siden populariserte W. Brian Arthur et konsept som endret Silicon Valley for alltid – med litt hjelp fra Cormac McCarthy (klassiker til glede for nye lesere, via Redef).

9.
The Hustle
Mannen som bygget sin egen Lamborghini. Da Mike Vetters drøm om å eie en Lamborghini ikke skjedde, bygget han sin egen. Nå lever han av å bygge superbiler.

10.
New York Times
Nettet flyter over av bilder av barn som misbrukes seksuelt. 45 millioner bilder i fjor. Teknologi skjuler gjerningspersonene. Hva i all verden gikk galt? Forbilledlig gravesak.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.