fbpx

Verdens beste teknologisaker

Pengefolka som gjorde WeWork-kollapsen mulig. 12 millioner mobiler, ett datasett, null personvern. Leiemordernes mørke onlineverden. De festligste, beste og mest diskuterte teknologisakene fra uken som gikk.

1.
New York Times
Vi er ikke klare for det neste desinformasjonsangrepet. Forrige valg svekket det amerikanske demokratiet. Så hvorfor forbereder de seg ikke til det kommende valget?

2.
Harpers Magazine
Kikk her for å myrde. Leiemorderens mørke, mørke onlineverden. God jul.

3.
New York Times
Hvordan Amazon bruker makten sin i teknologiverden. Startups har et helt eget språk for hva som skjer når Amazon kommer og tar dem. De blir ‘strip-mined’ for innovasjonen sin.

4.
Wall Street Journal
Pengefolka som gjorde Adam Neuman og WeWork-kollapsen mulig. De spyttet inn penger mens de ga stadig mer makt til grunnleggeren.  Veteraninvestorer og finansmenn gjorde WeWorks spektakulære opp- og nedtur mulig.

5.
New York Times
12 millioner telefoner, ett sett med data, null personvern. Hvert minutt hver eneste dag, over hele planeten, logger dusinvis av selskaper bevegelsene til titalls millioner mennesker gjennom mobilene deres og lagrer dataen i gigantiske datafiler. New York Times fikk tak i den største filen noensinne sett av journalister.

6.
Wired
Møt den gale vitenskapsmannen som skrev boken om hvordan man jakter på hackere. Det er 30 år siden Cliff Stoll skrev bok om om å leke katt og mus med KGB. Dagens internett er et langt mørkere sted, og Stoll er en cybersikkerhetslegende.

7.
First Round
Det nærmer seg slutten av året: det betyr at First Round publiserer sin årlige rapport om hvordan det egentlig føles å være en oppstartsbedrift anno 2019. 

8.
Gismodo
Er det for sent å stanse Amazon? Det handler ikke lenger om å bare boikotte butikken som har alt. Så det er nok for sent, ja.

9.
Wired
Krigsveteranen, datingtjenesten og telefonsamtalen fra helvete. Jared Johns skjønte altfor for sent at meldingene til og fra den pene jenta på datingtjenesten betød trøbbel. Hadde han bare visst hvem hun egentlig var.

10.
Wired
Redd for hvordan 5G vil påvirke helsen din? Ikke vær det. Skremselshistoriene har, som dem om andre typer elektromagnistiske stråler, svært lite forskning som taler for seg.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.