fbpx

Verdens beste teknologisaker

Hva er verdens ondeste selskap? Hvordan ødela Slack arbeidslivet? Hvorfor må byer være smarte? De beste og mest diskuterte teknologisakene fra uken som gikk.

1.
The Verge
Browserkrigen er tilbake. Men denne gang er det annerledes. Edge, Chrome, Safari, Firefox. Alle er revitalisert og tilbake i kampen. (Men hva med Opera?)

2.
The Guardian
Bygg dumme byer! Høyteknologiske smartbyer lover effektivitet ved å overvåke alt fra søppelkaser til broer. Men hva om vi ditchet all dataen og gikk tilbake til eldgammel teknologi i steden?

3.
Marker
Slik bygget mormonere det neste Silicon Valley uten at noen oppdaget det. Velkommen til en verden av søkkrike startups, eks-misjonærer og et gedigent mangfoldsproblem.

4.
Slate
Hva er verdens ondeste selskap? Vi sa vi ikke skulle være så fiksert på onde selskaper. Men her er en deilig rangering av de 30 verste vi ikke kunne gjemme bort, gjort av folk som kjenner bransjen fra innsiden.

5.
The Atlantic
Husker dere da lite var deilig? Silicon Valley har forlatt strategien som gjorde det til verdens navle.

6.
New York Times
Apple står fortsatt opp mot myndighetenes kamp for å dekryptere telefonen til morderen i Pensacola, Florida. Men det er ikke så lett å holde seg på god fot med justisdepartementet samtidig.  

7.
Wired
Sånn ødela Slack arbeidslivet
. Det skulle ta livet av intern epost. Isteden har samhandlingsplattformen endret oppførselen vår på jobb. 

8.
Wall Street Journal
På innsiden av Googles jakt på millioner av pasientjournaler. Selskapet har laget avtaler som gir tilgang: “Vi vil bare hjelpe”.

9.
Wired
The Tokyo Job. På innsiden av Carlos Ghosns flukt til Beirut. Hvis du ikke har lest denne historien før, må du i hvert fall gjøre det nå.

10.
Venture Beat
Moderne behandling. På teknologimessen CES lot flere seg bevege av oppmerksomheten viet til eldre pasienter – og de yngre menneskene som tar hånd om dem.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.