Verden i utvalg

Film-alt-sammen-æraen har endret oss for alltid. Personvern vil faktisk være en vinner for Facebook. Delingsøkonomien var en svindel fra første dag. Her er ukens 10 beste artikler om teknologi og digitalisering.

1.
Esquire
Slik har to år med Instagram Stories forandret måten vi elsker, oppfører oss og leker på. Millioner av oss har omfavnet «film alt sammen»-æraen,og Olivia Ovenden har fått en oppvåkning.

2.
Variety
I den stille skyggen til Magic Leap og Apple har Microsoft jobbet på fremtiden til AR for forbrukermarkedet. Det ser overbevisende ut.

3.
McKinsey
Thomas Friedman, New York Times’ globaliseringsprofet og trippel Pulitzer-vinner,   snakker i denne videoen med James Manyika om hvordan planeten er gått fra å være (billedlig fortalt) flat, til rask, til dyp.

4.
Stratechery
Facebooks helomvending på personvern er en kake som Mark Zuckerberg kan få – og spise også. Personvern er en konkurransefordel for Facebook, og ikke hindringen kritikerne håpet på. Stratecherys Ben Thompson forklarer, som alltid, hvordan ting henger sammen.

5.
Recode
Medieselskaper som lover å drive trafikk til hjemmesiden din har ikke forstått det. «Til hjemmesiden?! Vi har en hjemmeside så vi kan ha en epostadresse», sier Overtime-direktør Dan Porter i denne podcasten.

6.
User Friendly
Hørt om IKEA-effekten? Her er verdens beste forsvar for å beholde friksjon i livene våre – og i produktene vi lager. For menneskeheten har fått oppheng på friksjon. Et gedigent teknoindustrielt kompleks pumper ut talløse produkter som skal glatte over enhver lille friksjon i ‘brukeropplevelsen’. Det har en grense.

7.
OneZero
Delingsøkonomien var en svindel fra dag én. Deling skulle redde oss. I stedet er det eneste vi deler rotet all delingen etterlot seg, skriver Susie Quagle i dette overbevisende oppgjøret.

8.
TechCrunch
Hvem er de neste milliard brukerne, og hva vil de ha? Gründere og tech-ledere kaster blikket langt utenfor Vesten for å finne sine neste vekstmulighter.

9.
CNET
Vi må snakke om kyllinger. Og hvordan CRISPR kan redde 6 milliarder av dem fra kjøttkvernen.

10.
Adventures in Consumer Technology
Selvkjørende forretningsmodeller. En definitiv og lesverdig gjennomgang av hvordan selvkjørende bilflåter kommer til å ødelegge de fleste bilselskapene og gjøre noen få veldig rike. Og hvorfor vi alle kommer til å omfavne Transportation-as-a-Service.

Kan du tenke deg å få denne listen, digitale snakkiser,  praktiske oppsummeringer og anbefalinger rett i innboksen? Abonnere på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes her.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.