fbpx

Verdens beste teknologisaker

Silicon Valleys danske erkenemesis er tilbake med muskler; fryden ved å gå glipp av nye ting kan ikke undervurderes; dagen Michael Jordan gråt. Og andre perler fra ukens teknologilitteratur.

1.
Bloomberg

Silicon Valleys erkenemsis Margrethe Vestager er tilbake – og er mektigere enn noensinne. Den danske EU-regulatoren som ikke står tilbake for tech-gigantene har , Er du smartere enn en åttendeklassing? Et gjennombrudd for AI: For første gang har en kunstig intelligens stått på en naturfagprøve i 8. klasse. Den forstod språk og etterlignet skolebarns logikk og beslutninger. (For fire år siden strøk samtlige 700 deltagere).

2.
Ness Labs
Gledesfryden ved å gå glipp av det siste nye (JOMO – Joy of Missing Out) er en måte å leve livet sitt på som innebærer innsikten i at frykten for å gå glipp av nye ting (FOMO – Fear of Missing Out) er noe som helt åpenbart ikke fører til et meningsfullt liv

3.
New York Times
Denne nye California-loven gjør at sjåfører, sykkelbud, vaktmestere og alle andre som selger tjenester i delingsøkonomien må behandles som vanlige kontraktører. Med rettigheter og greier. En utvikling som være av interesse for norske streikende Foodora-sykkelbud – og politikerne som lurer på hva de skal gjøre med fremtiden.

4.
The Cut
Natalie Beach var Caroline Calloway, den berømte influenseren. Syv år etter at de møttes forteller ghostwriteren sin side av historien. Fordi saken sier noe om hvordan influenser-økonomien fungerer. Har ingenting med at vi synes sladder er kjempegøy.

5.

Rolling Stone
Livet etter døden. På innsiden av musikkindustriens blomstrende hologram-turneer. Ronnie Jmes Dio, Whitney Houston og Amy Winehouse skal snart på veien igjen. Er hologrammer musikkindustrien endelige destinasjon?

6.
Yahoo Sports
Da Michael Jordan gråt. Dette er historien om historiens største meme. Crying Jordan. Hvordan det skjedde, hvordan det gikk viralt. Hva mer det sier.

7.
Forbes
Deep learning – møt optisk karaktergjennelse. Fremtiden til optical character recognition (OCR) virker forførende, enten det er automatisk gjenkjennelse av beløp på kvitteringer eller oversettelse av fremmede språk gjennom mobilkameraet. Nå er det AI som gjelder.

8.
Buzzfeed
Middagen de skulle vært foruten. Jeffrey Epstein hadde nettopp sagt seg skyldig i å kjøpe seksuelle tjenester fra en veldig ung jente, og skulle reintrodusere seg i de mektiges sirkler. En middag med Jeff Bezos, Elon Musk og Sergey Brin – teknologiens førstemenn – viser nøyaktig omfattende nettverket til nå avdøde Epstein var.

9.
BBC
Hvorfor det er en myte at telefonene lytter til oss i hemmelighet. Et mobilsikkerhetsselskap har forsket på den populære konspirasjonsteorien – med ymse mer eller mindre harde bevis – om at techgigantene lytter til oss for å servere rettede annonser.

10.
New York Times
Ødelegger Instagram arkitektur? Appen kan utvide vår kjærlighet for designede ting og bygge nysgjerrighet. Eller den kan gjøre oss til sauer. Vi liker tross alt det som andre vi liker, liker.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.