fbpx

Verdens beste teknologisaker

LinkedIns kjedelige vei til verdensherredømme. I fremtiden vil alle shoppe på TikTok. Et brev fra Larry og Sergey. De festligste, beste og mest diskuterte teknologisakene fra uken som gikk.

1.
The Guardian
Sorry, men nå jeg har mistet troen på teknologienvangelismen. Det er bare for mye dårlig utvikling – traumatiserte moderatorer, AI-forskjellsbehandling, ansiktgjenkjenning – til at vi kan være noe annet enn pessimistiske.

2.
Medium
På innsiden av det kjedelige sosiale nettverket. Linkedin, altså. Som alle sjekker hver dag selv om de ikke er på jobbjakt.

3.
Andreesen Horowitz.
I fremtiden kommer vi alle til å shoppe på TikTok. (Eller andre videotjenester). For enten du handler nudler eller gensere er det åpenbart at shoppingens fremtid er videodrevet.

4.
Columbia Journalism Review
Faktasjekkindustrien. Hvis det er en ting som overrasket mer ved presidentvalget i 2016 enn Trumps popularitet, var det den sørgelige forfatningen faktasjekkingen befant seg i. Har noe vi har gjort siden egentlig funket?

5.
Gen
Kjære, jeg vokste økonomien. Innovasjonseksperter har lenge oversett at mye innovasjon (PCen, mountainbike etc) faktisk ikke finner sted i de store laboratoriene, men hos folk som pusler i garasjen.

6.
One Zero
Influenseren og leiemorderen. Hvordan en årelang krig om et skarve domenenavn endte i en blodig revolverduell.

7.
Recode
Podcast: Hva 3D-printere trenger før de virkelig skal treffe oss forbrukere.

8.
Cnet
Møt Sundar Pichai, Alphabets nye toppsjef. Han leder moderselskapet til Google, verdens mektigste selskap. Likevel har ikke alle hørt om ham. Bra portrett.

9.
Google
Et brev fra Larry og Sergey. “Vi har aldri vært typene til å tviholde på posisjoner når vi tror det finnes en bedre måte å lede selskapet”. Les og lær Silicon Valley-språket.

10.
Bloomberg
The Bloomberg 50.  Fra finans til mote til teknologi. Folka som definerte verden i 2019.

 

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.